Τέσσερα παιχνίδια πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, η Ανόρθωση χρειάζεται έξι βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό της στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος Cyta. Και αυτό διότι και σε περίπτωση ισοβαθμίας είτε με Πάφο FC, είτε με Ομόνοια, υπερισχύει. Αυτόματα, έχει το πάνω χέρι λοιπόν και σε περίπτωση που θα υπάρξει ισοβαθμία και με τρεις ή περισσότερες ομάδες για μία θέση στην πρώτη 6άδα (βλ. συγκομιδή βαθμών στα μεταξύ).
Στην «Κυρία» όμως δεν βλέπουν μακριά, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι όπου στόχος είναι οι τρεις βαθμοί.
Η προετοιμασία βρίσκεται στην τελική της ευθεία και ολοκληρώνεται με απογευματινή προπόνηση, όπου κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσον οι Χριστοδουλόπουλος, Χριστοφή και Τζουρ θα είναι στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο πρώτος είναι ένας παίκτης που έλειψε αρκετά από τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, γι’ αυτό και τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του.
Οι Καλτσάς και Αρτυματάς έχουν ήδη ανεβάσει ρυθμούς και θα είναι στην αποστολή. Ο γεωργιανός τεχνικός, είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην 11άδα και λόγω του τραυματισμού του Ντέλετιτς, αλλά και για το ότι δεν υπολογίζονται οι Χουσμπάουερ και Βερχόβετς που άρχισαν το παιχνίδι στην Πάφο. Θυμίζουμε πως εκτός είναι επίσης οι Αντωνιάδης, Ρουσιάς, Ροδρίγο και Ρισβάνης.

Κύπρος Εγγλέζος