Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης, η κρίσιμη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικης Επιτρπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «κλείδωσαν» οι πιο κάτω αποφάσεις που αφορούν την πανδημία και οι οποίες οδηγούνται στις 10:30 το πρωί, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

-Άρση απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, γάμους και βαπτίσεις. Η είσοδος θα επιτρέπεται με την προσκόμιση SafePass.

-Αλλαγές στο SafePass

-Μείωση τηλεργασίας στο 25%

-Αύξηση του αριθμού ατόμων σε χώρους εστίασης, μουσικοχορευτικά, γάμους, βαπτίσεις από 200 σε 250 και από τα 8 άτομα ανά τραπέζι σε 12

-Αύξηση ατόμων σε οικίες από 10 σε 20, εξαιρουμένων παιδιών κάτω 12

-Για τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και προδημοτική, να υποχρεούνται να διενεργούν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) μία φορά την εβδομάδα από τα σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας.

-Την εισαγωγή του μέτρου “test to stay” σε νηπιαγωγεία και προδημοτική (εξαιρούνται τα βρεφοκομικά τμήματα και σταθμοί).

-την παράταση του μέτρου “test to stay” στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση

-την επανέναρξη όλων των χειρουργείων που αφορούν ψυχρά περιστατικά

Όπως πληροφορείται το Alphanews.Live, οι ημερομηνίες που θα τεθούν σε ισχύ οι πιο πάνω αποφάσεις, θα «κλειδώσουν» κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

www.alphanews.Live