Για το ματς με τον Άρη, την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και τους στόχους, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Χένινγκ Μπεργκ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας.

Εκτός έδρας αγώνας στη Λεμεσό με τον Άρη. Πώς περιμένεις το παιχνίδι;

Είχαν καλή σεζόν μέχρι τώρα, άρα είναι μια καλή ομάδα. Την ίδια στιγμή, τους είχαμε κερδίσει εντός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι όταν τους παίξαμε. Περιμένουμε ένα δύσκολο αγώνα και έχουμε τη δυνατότητα να τους κερδίσουμε και πάλι. Η θέση μας στο πρωτάθλημα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να είμαστε και απλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας και να ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει για να μπούμε στα πλέι οφ. Aν δεν κάνουμε τη δουλειά μας, τότε δεν θα γίνει.

Οι πιθανότητες μας για τον όμιλο του πρωταθλήματος είναι μικρότερες μετά το τελευταίο αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Πώς προσεγγίζεις αυτό το γεγονός;

Όπως είπα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είμαστε χαρούμενοι με τη θέση μας στο πρωτάθλημα. Ήταν πολύ δύσκολη σεζόν για εμάς στο πρωτάθλημα. Ακόμη έχουμε μια μικρή πιθανότητα να είμαστε στα πλέι οφ και ίσως να κάνουμε κάτι. Πρέπει να κερδίσουμε τους δύο μας αγώνες και χρειαζόμαστε οι υπόλοιποι να χάσουν βαθμούς. Πρέπει απλά να συγκεντρωθούμε στους εαυτούς μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σιγουρευτούμε ότι θα κάνουμε τη δουλειάς μας.

Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά στο παιχνίδι με τον Εθνικό και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε;

Απέναντι στον Εθνικό δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που είχαμε σε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ το ελέγξαμε ολοκληρωτικά. Πιστεύω ήταν το παιχνίδι που δημιουργήσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες και μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Ήταν λίγο η τύχη, λίγο η ποιότητα και φυσικά το να δέχεσαι το πρώτο γκολ όπως το δεχθήκαμε δεν ήταν καλό επίσης. Χρειάζεται να βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα ή φιλοδοξίες να είμαστε πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. 

Πώς σχολιάζεις το ντεμπούτο του Λοβέρα;

Είναι καλός παίκτης. Είναι καλός τεχνικά, με καλή ταχύτητα, καλή φυσική κατάσταση και προπονείται μαζί μας εδώ και μία βδομάδα. Έκανε ένα OK ξεκίνημα στην καριέρα του με την ΟΜΟΝΟΙΑ και ελπίζουμε να δούμε περισσότερα από αυτόν.

Τώρα βλέπουμε το κύπελλο ως ευκαιρία να κερδίσουμε κάτι για φέτος;

Θεωρώ κερδίσαμε το Σούπερ καπ στην αρχή της σεζόν. Το ότι προκριθήκαμε σε Ευρωπαϊκούς ομίλους ήταν για εμάς το ίδιο με το να κερδίσουμε κάτι, αλλά στο πρωτάθλημα δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε και φυσικά θα αγωνιστούμε για το κύπελλο, προσπαθώντας να το κερδίσουμε. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά, σημαντικό τουρνουά και είμαστε μέσα σε αυτό, άρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κερδίσουμε φυσικά.

Οι οπαδοί ήταν αρκετά απογοητευμένοι μετά το τελευταίο αποτέλεσμα. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς αυτούς;

Τους κατανοώ πλήρως. Είμαστε επίσης απογοητευμένοι όλοι εδώ, οι παίκτες, το προσωπικό και όλοι μέσα στον Σύλλογο. Ήλπιζαν και περίμεναν από εμάς να είμαστε σε υψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα, αυτό δεν έγινε για πολλούς διαφορετικούς λόγους, αλλά εδώ είμαστε τώρα και απλά πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια είναι δυνατό, να δούμε αν είναι εφικτό να μπούμε στα πλέι οφ ή να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το κύπελλο. H δέσμευση των παικτών και όλων όσων δουλεύουν εδώ, είναι πως πάντα κάνουμε ό,τι μπορούμε δουλεύοντας πολύ σκληρά και προσπαθώντας να ανατρέψουμε την κατάσταση κερδίζοντας αγώνες, για να είναι η ομάδα πιο πετυχημένη στο πρωτάθλημα, σε σχέση με αυτό που ήμασταν ως τώρα αυτή τη χρονιά. Οι οπαδοί ήταν υπέροχοι για εμάς, έδωσαν στην ομάδα βοήθεια και αν είδαν ότι οι παίκτες προσπάθησαν πολύ απέναντι στην Εθνικό, ήταν μαζί μας σε όλοι τη διάρκεια, είδαν τις πολλές ευκαιρίες, είδαν την προσπάθεια, είδαν τη πίεση, είδαν την μαχητικότητα των παικτών. Αν τα είδαν αυτά τότε είναι ευκολότερο να δεις ότι οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο. Εντάξει, κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά αν είδαν τη δέσμευση του να προσπαθείς για το καλύτερο που μπορείς, τότε είμαι σίγουρος πως στους οπαδούς μας άρεσε που το είδαν αυτό.

Μερικά λόγια για την άτυχη κατάσταση με τον Τζιόρντι και τον τραυματισμό του…

Ναι, τραυματίστηκε στην προπόνηση σε ένα ατύχημα. Έχει να κάνει κάπως με την νοοτροπία του. Προσπάθησε να φτάσει μια μπαλιά που δεν ήταν τόσο πιθανό να την φτάσει, αλλά είναι ένας ανταγωνιστικός παίκτης και ήθελε να κερδίσει αυτή την πρόκληση κερδίζοντας αυτή τη μπαλιά στην προπόνηση. Δυστυχώς τραυματίστηκε, δεν είχε πολλούς τραυματισμούς μέσα στην καριέρα του και τώρα έχει έναν πολύ μεγάλο. Είχε την εγχείρηση, νομίζω ήταν πετυχημένη και θα τον στηρίξουμε και θα τον βοηθήσουμε για να επιστρέψει, αν το θέλει, είμαι σίγουρος πως θα το κάνει. Θα είναι απώλεια για εμάς, όμως είναι λυπηρό και προσωπικά γι’ αυτόν, το να έχει τον τραυματισμό σε αυτό το σημείο.