Το μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου έχει κλείσει εδώ κι ένα δεκαήμερο, ωστόσο, το ενδιαφέρον για παίκτες του Παναθηναϊκού απ’ το εξωτερικό παραμένει «ζεστό». Τα τελευταία 24ωρα πρόταση το «τριφύλλι» δέχθηκε πρόταση από σύλλογο του αμερικανικού MLS για τον Φώτη Ιωαννίδη, η οποία ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ και με τα μπόνους άγγιζε τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Η πρόταση της αμερικανικής ομάδας, ωστόσο απορρίφθηκε από τους «πράσινους», αφενός διότι ο Παναθηναϊκός έχει άμεση αγωνιστική ανάγκη τον 21χρονο επιθετικό, καθότι ο Μακέντα είναι ξανά τραυματίας στην ποδοκνημική και δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα κι αφετέρου διότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για να αντικατασταθεί απ’ τη μεταγραφική αγορά. Και δεν θα μπορούσε να βρεθεί ικανοποιητικός «αντικαταστάτης» του ακόμη κι απ’ την αγορά των «ελεύθερων» που κλείνει στις 15 Φεβρουαρίου.
Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως ο Ιωαννίδης μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την αγοραστική αξία του και να φέρει στο μέλλον ακόμη καλύτερα χρήματα στην ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεδομένου ότι η πρόταση απ’ τις ΗΠΑ δεν ήταν διόλου… ευκαταφρόνητη, ο βασικός λόγος της άρνησης του Παναθηναϊκού είναι πως εφόσον πωλείτο ο 21χρονος φορ, στην προκειμένη περίπτωση οι «πράσινοι» θα… ξέμεναν με έναν επιθετικό κορυφής (Καρλίτος), μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία της σεζόν, όπου και θα κριθούν όλοι οι στόχοι τους.