Είναι παιχνίδι που κρίνει πολλά για την Ανόρθωση το απόγευμα της Κυριακής στο «Στέλιος Κυριακίδης». Όχι απλά για τη μετέπειτα πορεία της, αλλά για τους στόχους που θα μπορεί να καθορίσει μετά από τον αγώνα με την Πάφος FC.
Τα δεδομένα δεν είναι δα και πολύπλοκα. Με νίκη θα ξεπεράσει στη βαθμολογία την αντίπαλό της, θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία και με ένα παιχνίδι λιγότερο, θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα έναντι της αντιπάλου της.
Το απευκταίο σενάριο για την «κυρία» είναι να αποχωρήσει από την Πάφο χωρίς έστω ένα βαθμό, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύει να μείνει ακόμη κι εκτός εξάδας. Η Ανόρθωση θα επιδιώξει ασφαλώς να κάνει ότι έκανε και στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου, να πάρει δηλαδή το «διπλό», μολονότι τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. H Ανόρθωση τρέχει μεν ένα αήττητο σερί, προέρχεται ωστόσο από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με ΑΕΚ κι Ομόνοια κι αυτό που θέλει είναι να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει στους Χριστοδουλόπουλο, Καλτσά, Χριστοφή, Αντωνιάδη, Τζουρ και Ρουσιά.
Δεδομένα θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου της περασμένης Πέμπτης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αφού θα πάρουν φανέλα βασικού οι Βερχόβετς, Αμπαρτζουμιάν και Κορέια, ενδεχομένως και ο Χρυσοστόμου…

Ανδρέας Βεντούρης