Μέσω της γνωστής εταιρείας ανάλυσης αθλητικών επιδόσεων «Instat Scout», φαίνεται ξεκάθαρα τι πήγε λάθος για την ΑΕΚ, στον αγώνα με τον Εθνικό στο Δασάκι. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Αρχίζοντας πρώτα από τα γενικά ομαδικά στατιστικά. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει μια ομάδα που δεν κατέγραψε ούτε και μία ευκαιρία και δεν είχε ούτε κι ένα σουτ στο στόχο. Κι αυτό διότι η ίδια κατέγραψε μόλις τρεις ευκαιρίες, μολονότι επιχείρησε 12 σουτ, τα επτά ωστόσο ήταν εκτός στόχου, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 42%. Η φωτογραφία παρακάτω καταδεικνύει ουσιαστικά το ματς…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ποιοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες της ΑΕΚ στο Δασάκι, βάσει της ανάλυσης «Instat Scout»; Οι… αμυντικοί της. Λογικό, αφού ούτε πιέστηκαν, ούτε είχαν και… ιδιαίτερη δουλειά να κάνουν.
Πρώτος σε αξιολόγηση ήταν ο Τάντι με 270 βαθμούς, δεύτερος ο Τόμοβιτς με 258, τρίτος ο Άνχελ Γκαρσία με 228 και τέταρτος ο Γκονζάλεθ με 223! Ο τελευταίος στην αξιολόγηση ήταν ο Χοσέ Ρόμο με 177 βαθμούς, ακολούθησαν οι Λαμπόικο και Εσπινόσα που μπήκαν αλλαγή με 182 και 184 αντίστοιχα, ενώ από τους βασικούς, δεύτερος χειρότερος σε απόδοση ήταν ο Ακοράν με 203 βαθμούς. Ιδού η αξιολόγηση όσων αγωνίστηκαν στο Δασάκι:

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ
Η εικόνα παρακάτω μιλάει από μόνη της όσον αφορά το ποσοστό επιτυχίας της ΑΕΚ στα στημένα. Είτε από κόρνερ είτε από εκτελέσεις φάουλ, δεν βρήκε… στόχο.

Ανδρέας Βεντούρης