Χάρη στον κανονισμό που τροποποιήθηκε το καλοκαίρι το γκολ-ισοφάρισης της Μίντλεσμπρο κόντρα στη Γιουνάιτεντ μέτρησε σωστά, κάτι που επισήμανε και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μιλώντας στην Daily Mail.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που γνώρισε τον αποκλεισμό από τους 16 του FA Cup διαμαρτυρήθηκε για το γκολ ισοφάρισης της Μίνλτεσμπρο, τονίζοντας ότι ο Γουάτμορ είχε βρει τη μπάλα με το χέρι πριν βγάλει την ασίστ για το 1-1.
Συγκεκριμένα, στο 64ο λεπτό του αγώνα Κρους ήταν εκείνος που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από ασίστ του Γουάτμορ, ο οποίος όμως είχε βρει την μπάλα με το χέρι. Ωστόσο, τόσο ο διαιτητής Τέιλορ όσο και στο VAR θεώρησαν πως ήταν ακούσιο και μέτρησαν κανονικά το γκολ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κόκκινων διαβόλων.
Σύμφωνα με τον τροποποιημένο κανονισμό που έγινε το καλοκαίρι, εάν η επαφή με το χέρι είναι ακούσια τότε ο παίκτης έχει το δικαίωμα να συνεχίσει τη φάση και να δώσει ασίστ στον συμπαίκτη του.
Αυτό ακριβώς έγινε στη φάση του 1-1. Οι διαιτητές θεώρησαν ακούσια την επαφή και μέτρησαν το γκολ. Αν ο παίκτης που έκανε το χέρι ήταν αυτός που πέτυχε και το γκολ το τέρμα θα είχε ακυρωθεί.
Αυτό επισήμανε με τις δηλώσεις του ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος μιλώντας στην Daily Mail, υποστήριξε ότι ορθώς ο ρέφερι μέτρησε το γκολ, εξηγώντας πως ο νόμος άλλαξε το καλοκαίρι: «Το VAR είχε δίκιο που μέτρησε το γκολ στην αμφιλεγόμενη ισοφάριση της Μίντλεσμπρο, επειδή ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ πίστευε ότι το χέρι του Γουάτμορ ήταν ακούσιο και ο νόμος έχει αλλάξει από το περασμένο καλοκαίρι».