Να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ισοπαλιών στο πρωτάθλημα καλείται η ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι με πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας όπως είναι το αποψινό με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (20:15).
Είναι μια ευκαιρία να γυρίσει το διακόπτη, καθώς πάντοτε ο νικητής σε τέτοιου είδους παιχνίδια, εφόσον υπάρξει, αποκομίζει επιπρόσθετα οφέλη που μόνο ευκαταφρόνητα δεν είναι.
Ακόμη κι αν περιοριστούμε μονάχα στα βαθμολογικά, η ΑΕΚ θέλει το «διπλό» για να ανοίξει τη διαφορά στο +6 από την ομάδα της Λευκωσίας, ωστόσο αν χάσει, τότε θα βρίσκεται κάτω από αυτήν αφού θα μειονεκτεί στην ισοβαθμία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-11ΑΔΑ: Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Νταρμπισάιαρ και Γκιούρτσο, καθώς και ο τιμωρημένος λόγω καρτών Γκαρσία. Δεδομένα θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Καταλά, μολονότι δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση.
Αν επιλέξει σχήμα με τετράδα στην άμυνα, τότε ο Λεάλ θα βρίσκεται στο τέρμα, με Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στα στόπερ, Ροσάλες δεξιά κι έναν εκ των Τάντι-Εγγλέζου αριστερά, με επικρατέστερο τον πρώτο.
Στην μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Λουΐς Γκουστάβο και Μάμας, με τους Άλτμαν και Ακοράν ή Φαράζ στα άκρα, ενώ αναμένεται ότι θα διατηρηθούν οι Τρισκόφσκι και Ρόμο στην επίθεση. Εκτός κι αν ο Καταλά επιλέξει τον «Τρίσκο» στην κορυφή και τον Ισραηλινό πιο πίσω, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Αν επιλεγεί σχήμα με τριάδα στην άμυνα από τον Ισπανό τεχνικό, τότε θα προστεθεί ο Μίκελ Γκονζάλεθ. Θέση διεκδικεί και ο Εσπινόσα, αναλόγως πάντοτε του σχήματος, με λιγότερες πιθανότητες.

Ανδρέας Βεντούρης