Δεν περνάει και την καλύτερη φάση του στην Λίβερπουλ ο Άντι Ρόμπερτσον, παρόλο που αγωνιστικά εξακολουθεί να βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα, με τον Κώστα Τσιμίκα να τον ακολουθεί. Μία ανακοίνωσή του ως προς συνεργασία με το NFT φαίνεται πως επηρέασε τους φίλους των «κόκκινων», οι οποίοι του έστειλαν αναρίθμητα μηνύματα στο Twitter, όντες απογοητευμένοι από την κίνηση του «Ρόμπο».
Περί τίνος πρόκειται όμως η όλη αναστάτωση με τον Σκωτσέζο;  Ο Άντι Ρόμπερτσον ήρθε σε αντιπαράθεση καθώς άρχισε να προωθεί μια συλλογή NFTs (non-fungible token). Ονομάζεται «Hometown Heroes» και διαθέτει 500 ψηφιακά αντικείμενα.
Tα αντικείμενα της συλλογής μοιάζουν με κάρτες Pokemon – αλλά με την εικόνα και το όνομα του ποδοσφαιριστή. Και τα 500 αντικείμενα είναι παρόμοια  και κάθε ένα είδος κοστίζει 75$.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τα NFT στο ποδόσφαιρο. Έργα αμφίβολης ποιότητας πωλούνται επειδή προωθούνται από κάποιον που πολλά άτομα εμπιστεύονται: τους αγαπημένους τους παίκτες όπως ο Ρόμπερτσον, ποδοσφαιρικούς συλλόγους όπως η Άρσεναλ, θρύλους όπως ο Τζον Τέρι.
Αλλά στο τέλος, οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι δολώθηκαν. Δεν μπορεί  κανείς να κάνει τίποτα με μια κάρτα συλλογής Ρόμπερτσον ή μια εικόνα ενός πιθήκου που μοιάζει με τον Γουίλιαν. Μπορεί μόνο να το πουλήσει περαιτέρω, κάτι που τα κάνει όλα να μοιάζουν με πυραμιδικό σχήμα, με την άσκοπη αγορά να ακολουθείται από μία πώληση σε λιγότερο κόστος.
Οι αντιδράσεις των οπαδών της Λίβερπουλ
Πολλοί οπαδοί της Λίβερπουλ είναι απογοητευμένοι με την ένταξη του «Ρόμπο» στην… τρέλα του NFT. Δείτε μερικές από τις απαντήσεις στο Twitter του αριστερού μπακ για την προώθηση της συλλογής:
Ρόναν Μέρφι«Μην το κάνεις».
Τζέιμς Όουενς«Πιστεύω ότι πιθανότατα έχεις πληρωθεί πολλά χρήματα για αυτό και σου είπαν ότι είναι απολύτως ακίνδυνο, αλλά, γνωρίζοντας το παρελθόν σου ως παλικάρι της εργατικής τάξης, νομίζω ότι θα τρομοκρατηθείς αν μάθεις τι είναι αυτό και ποια είναι η οικονομική ζημιά που  θα έχουν οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με αυτό».
Ράις Τζένκινς: «Όχι, απλά όχι. Αυτά είναι βασικά σχέδια Ponzi για να εξαφανίσετε τους θαυμαστές σας. Επανεξετάστε το και διαγράψτε αυτό».
Τομ Μπίτι: «Άντι. Τακτοποίησε τον εαυτό σου φίλε. Μην ασχοληθείς με αυτό».
Χένρι: «Συμμετέχεις κι εσύ σε αυτή την απάτη… απογοητευμένος».
Νικ: «Γι’ αυτό ο Τσιμίκας είναι καλύτερος από σένα»!
Μένει να δούμε αν τα δημοσιεύματα θα επιβεβαιωθούν και αν ο Ρόμπερτσον θα χάσει τα επόμενα ματς της Λίβερπουλ, αρχής γενομένης από το ματς του FA Cup με την Κάρντιφ. Εκεί που φημολογείται πως ο Κώστας Τσιμίκας θα βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα, με τον Γιούργκεν Κλοπ να αντιδρά τιμωρητικά ως προς την περίπτωση του Σκωτσέζου μπακ!