Με του…κόσμου τα προβλήματα κλήθηκε να δώσει το ντέρμπι με την Ομόνοια. Μετρούσε 8 βασικές απουσίες. Είχε απέναντι του την δίψα του αντίπαλου να νικήσει και μαζί του είχε και 9 χιλιάδες φιλάθλους.
Προηγήθηκε επίσης η ήττα από την Ανόρθωση που σαφώς και είχε επηρεάσει αρνητικά. Παρόλα αυτά όμως, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, έβγαλαν χαρακτήρα και απέδειξαν πόσες δυνατότητες έχουν.
Κτύπησαν την Ομόνοια κατά τρόπο τέτοιο όπως το ήθελε ο Σωφρόνης. Με το πρέσινγκ άλλωστε σημειώθηκαν τα πρώτα δύο γκολ που ήταν και η αιτία για να χάσουν την μπάλα οι παίκτες της Ομόνοιας.
Σαφώς και έγιναν ξανά ατομικά λάθη που έφεραν και τα δύο γκολ των «πρασίνων» όμως η ουσία δεν αλλάζει.
Το ΑΠΟΕΛ των πολλών προβλημάτων, νίκησε κατά κράτος. Πήρε μία νίκη που μπορεί και να χαρακτηρισθεί σαν ΝΙΚΑΡΑ!
Γιατί, η ομάδα επέστρεψε δριμύτερη στη διεκδίκηση της 1ης θέσης και έχει πλέον το χρόνο να πάρει μεγάλη ανάσα, μέχρι την επόμενη επίσημη της υποχρέωση,
Τα εύσημα, πάνε στους ποδοσφαιριστές. Πάνε πρώτα στον Σκουφέτ, πάνε και στον Κβιλιτάια, πάνε στον Ντογκαλά που έκλεψε την μπάλα στο 0-1, πάνε και στον Σαρφό για την εξαιρετική του απόδοση, πέρα από την υπέροχη ασίστ στο 0-2.
Γενικά πάνε σε όλους όσους μπήκαν στο γήπεδο. Όπως επίσης, τα εύσημα πάνε στον προπονητή και όλη την προπονητική ομάδα.
Θα έχει να λέει ο Σωφρόνης, ότι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, νίκησε δύο φορές την Ομόνοια και μάλιστα με 8 γκολ στο ενεργητικό!
Οι νικητές του ντέρμπι, θα παρακολουθήσουν χωρίς άγχος το ΑπόλλωνΑνόρθωση, ξέροντας ότι κάθε αποτέλεσμα δυνατό να τους βολέψει, ενώ το Σάββατο επίσης, θα μάθουν τον πρώτο αντίπαλο στη β’ φάση, ανάλογα και με τη βαθμολογική τους θέση που θα είναι είτε η 2η, είτε η 3η θέση.