Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς της μονομαχίας του για τη φάση των 16 του Champions League. Ο Ζοάο Φέλιξ έβαλε μπροστά τους κολτσονέρος στο 7ο λεπτό, όμως ο Άντονι Ελάνγκα βρήκε απάντηση στο 80′, αν και η ομάδα του έδειχνε νωχελική. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο Όλντ Τράφορντ.

Η Ατλέτικο ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 5′ ο Φέλιξ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Ο Πορτογάλος επιθετικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, απομάκρυνε ο Λίντελεφ, ο Λόντι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φέλιξ έκανε την κίνηση στην περιοχή και αμαρκάριστος με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα η Ατλέτικο ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας. Η Ατλέτικο αμυνόταν με 5-4-1 και πρέσαρε στη μεσαία γραμμή. Στο 15′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους αξιόλογη στιγμή. Ο Φερνάντες έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σάβιτς, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Οι κολοτσονέρος εκμεταλλεύονταν λάθος μεταβιβάσεις στον άξονα και χτυπούσαν στην κόντρα.

Στο 34′ ο Λόντι έκανε στα αριστερά της περιοχής, έπειτα από μία μακρινή μεταβίβαση. Έχοντας πάνω του Λίντελεφ, έκανε το σουτ, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της κλειστής γωνίας του Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να απειλήσει από μακριά δίχως αντίκρισμα. Στο 45′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο 2-0. Ο Λόντι εκτέλεσε από τα αριστερά, έπειτα από παρέμβαση στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Βρσάλικο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πρώτα στο πρόσωπο του Λίντελεφ, έπειτα στο έδαφος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο β’ μέρος το παιχνίδι πήγε στον ρυθμό της Ατλέτικο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή της μπάλας και οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να χτυπούν στην κόντρα. Στο 46′ ο Γιορέντε έπιασε το σουτ εκτός περιοχής στην κίνηση, η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ράνγκνικ πέρασε τους Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, Τέλες στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας κάτι καλύτερο.

Ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε πως δεν μπορούσε να βρει αυτό το κάτι παραπάνω. Είχε λάθος μεταβιβάσεις που προσπαθούσε να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, ενώ επιχείρησαν κάποια σουτ εκτός περιοχής. Στο 79′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ σε καλό σημείο, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 80ο λεπτό. Ο Μπρούνο Φερνάντες τροφοδότησε ωραία τον Ελάνγκα, ο οποίος έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνα της Ατλέτικο. Ο Ρεϊνίλντο έπεσε, χωρίς να καταφέρει να κόψει, ο Ελάνγκα έφυγε τετ α τετ και έκανε το 1-1.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλκο, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Ερέρα, Κοντογκμπιά, Λόντι, Κορέα, Φέλιξ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελεφ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Φερνάντες, Σάντσο, Ρονάλντο