Η Ομόνοια πέρασε νικηφόρα από το Τσίρειο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μποτεάκ στο 52’ και γκολ του Κακουλλή στο 90+1’. Το τελικό 2-0, κρατάει «ζωντανό» το «τριφύλλι» στη μάχη της 6άδας και περιμένει να δει τι θα πράξει η Πάφος FC την Παρασκευή κόντρα στην Δόξα όπου δεν πρέπει σε κανένα σημείο να κερδίσει η αντίπαλος της για τα πλέι οφ.
Στο Τσίρειο, η Ομόνοια ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό, αν και με την έναρξη του αγώνα… συνέχισε να «σπάει τα δοκάρια». Ο Ντίσκερουντ εξαπέλυσε ένα «κεραυνό» εκτός περιοχής και βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βανά. Ο Άρης, είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Φαμπιάνο. Η Ομόνοια ήταν πιο απειλητική και στο 47’ μετά από σουτ του Ντίσκερουντ, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ντελμίρο πριν καταλήξει στην εστία, με τον Νικολάου να υποδεικνύει την άσπρη βούλα έπειτα από παρέμβαση του VAR και χρήση του on-field review. Ο Μποτεάκ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Άρης δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή της Ομόνοιας και δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 90+1’ μετά από αδράνεια στην άμυνα που εκμεταλλεύτηκε ο Κακουλλής. Επόμενες υποχρεώσεις για τις δύο ομάδες με την Πάφο FC για τον Άρη και με το ΑΠΟΕΛ για την Ομόνοια.

Άρης (Λ. Λουκά): Βανά, Μάνου Γκαρσία (58′ Μπρόρσον), Μπράουν (87′ Κβάσουκ), Στεπίνσκι (75′ Σικόρσκι), Ντελμίρο, Γιαγκό, Πακέ, Σίλντενφελντ, Μπογκνάρ, Παμπίκα (87′ Ιωσηφίδης), Σιμιόν (58′ Γιαμπλόνσκι)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Ανδρέου, Φράγκος, Ελευθερίου, Μουσούντα, Ματθαίου, Κορομά, Ιωσηφίδης

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Γιούστε, Μάταβζ (70′ Κακουλλής), Μποτεάκ (70′ Λοΐζου), Παπουλής, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Μπασιρού, Λοβέρα (70′ Κίκο), Ντίσκερουντ
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παναγή, Ψάλτης,Ασημένος, Χαραλάμπους, Χρίστου, Ζαχαρίου, Ασάντε, Τσέποβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Nτελμίρο (6η), Γιαγκό / Μποτεάκ, Μπασιρού (3η), Παπουλής, Κακουλλής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Ντελμίρο (5), Σικόρσκι, Στεπίνσκι, Καζού, Σίλντενφελντ / Τσέποβιτς, Μπασιρού, Λέζιακς, Χούμποτσαν
ΣΚΟΡΕΡ: 52′ Μποτεάκ πεν. 90+2′ Κακουλλής
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1030
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης
4ος: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη του αγώνα.
8′ ΣΧΟΛΙΟ:
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι με την Ομόνοια να προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό και τον Άρη.
10′ Δοκάρι για την Ομόνοια. Εξαιρετικό σουτ του Ντίσκερουντ εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στην αριστερή κάθετη δοκό.
12′
Έπεσε στην περιοχή της Ομόνοιας ο Στεπίνσκι, μετά από προσπάθεια του Γιούστε να απομακρύνει τη μπάλα. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.
14′ Καλή προϋπόθεση για τον Άρη με τον Χούμποτσαν όμως να κλείνει το χώρο στο Στεπίνσκι που δεν κατάφερε να κάνει το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.
24′ Σουτ του Μπράουν από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε αρκετά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
26′ Κίτρινη κάρτα στον Μποτεάκ.
28′ Σκληρό μαρκάρισμα του Μποτεάκ πάνω στον Ντελμίρο. Πριν από λίγο μπήκε στο ποινολόγιο ο Γάλλος και θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικός. Αρκέστηκε στις παρατηρήσεις ο Νικολάου.
30′ Νέο φάουλ από τους φιλοξενούμενους. Ο Παπουλής πέφτει με δύναμη πάνω στον Παμπίκα, ο Νικολάου υποδεικνύει τη παράβαση, δεν κάνει όμως χρήση της κίτρινης κάρτας.
33′ Πέφτει στην περιοχή ο Λοβέρα, μετά από μαρκάρισμα του Σιμιόν, η φάση εξελέγχθηκε από το VAR όμως το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.
34′ Ζήτησε πέναλτι ο Άρης αυτή τη φορά για πτώση του Παμπίκα έπειτα από μαρκάρισμα του Λέζιακς. Αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί ο ρεφ Νικολάου.
40′ Μακρινό σουτ του Ντίσκερουντ, η μπάλα πέρασε δεξιά από την εστία του Βανά.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 0-0


Έναρξη στο β’ ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
47′ Τεράστια φάση για την Ομόνοια. Σουτ του Ντίσκερουντ από το ύψος του πέναλτι, στην προσπάθειά του να διώξει ο Ντελμίρο, η μπάλα βρίσκει στο ανοιχτό του χέρι και καταλήγει σε κόρνερ. Η φάση εξετάστηκε από τον ρεφ Νικολάου στο on-field review και δόθηκε πέναλτι.
51′
Κίτρινη κάρτα στον Ντελμίρο (6η).
52′ ΓΚΟΛ 0-1: Εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι του Μποτεάκ, η μπάλα στην δεξιά γωνία του Βανά.
57′
Κίτρινη στον Μπασιρού (3η).
58′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Ο Μανού Γκαρσία και ο Σιμιόν πέρασαν έξω, στις θέσεις τους ο Μπρόρσον και ο Γιαμπλόνσκι.
59′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Σέντρα του Μποτεάκ από τα αριστερά, πέρασε παράλληλα από την εστία η μπάλα.
61′ Κίτρινη στον Παπουλή.
70′ Τριπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Εκτός οι Μποτεάκ, Μάταβζ και Λοβέρα, μέσα οι Λοΐζου, Κακουλλής και Κίκο.
75′ Αλλαγή για τον Άρη. Ο Σικόρσκι στη θέση του Στεπίνσκι.
77′ Κίτρινη στον Κακουλλή.
79′ Κίτρινη και στον Γιαγκό.
82′ Ο Μπογκνάρ βρήκε το Σικόρσκι που πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Φαμπιάνο.
87′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Κβάσουκ και Ιωσηφίδης στις θέσεις των Μπράουν και Παμπίκα.
88′ Ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι. Έπειτα από γέμισμα του Σίλντενφελντ, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Γιούστε στην προσπάθεια του να απομακρύνει. Συνεχίζεται το παιχνίδι.
90+1′ ΓΚΟΛ 0-2: Λάθος στην άμυνα του Άρη. Ο Κακουλλής εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μπρόρσον, και με λόμπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βανά.
90+2′
Ο Φαμπιάνο θα διατηρήσει το μηδέν σε σουτ του Σικόρσκι. Μεγάλη επέμβαση από τον κίπερ της Ομόνοιας.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 0-2

Δείτε φωτορεπορτάζ: