Η νίκη της Ανόρθωσης επί του Άρη έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Ομόνοιας για την εξάδα. Η ομάδα της Αμμοχώστου είναι πλέον στο +3, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο, όμως επί της ουσίας μιλάμε για… +4, από τη στιγμή που πλεονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι η ομάδα της Λευκωσίας ελπίζει στο να προσπεράσει την Πάφος FC, κάτι όχι κι εύκολο…
Αυτό που πρέπει να κάνει η Ομόνοια μέχρι το φινάλε της α’ φάσης του πρωταθλήματος είναι το δύο στα δύο και να περιμένει για να δει αν θα βρεθεί στο τέλος σε μια από τις έξι πρώτες θέσεις. Το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό με τον Άρη την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και εκεί είναι στραμμένη η προσοχή όλων στο «Ηλίας Πούλλος» καθώς με τυχόν απώλειες θα χαθεί οριστικά το τρένο για το α’ γκρουπ.
Ευελπιστούν ότι μέχρι τότε θα προλάβει να φτάσει στα γραφεία της ΚΟΠ το διεθνές πιστοποιητικό εγγραφής του Μάταβς (πρέπει να ξεκαθαρίσει η προσφυγή του στην FIFA). Τα θετικά νέα έχουν να κάνουν με τον Χούμποτσαν ο οποίος σιγά-σιγά ανεβάζει τους ρυθμούς στην προπόνηση και μέχρι την Τετάρτη θα είναι απόλυτα έτοιμος. Αντίθετα ο Χένινγκ Μπεργκ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Λανγκ και Νικόλα Παναγιώτου όπως και στον αρχηγό Γκόμεθ ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Ισπανία και βρίσκεται πλέον σε μετεγχειρητικό στάδιο.