Ο Ρόδρι διαφέρει τελείως σαν προσωπικότητα από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές. Οποιοσδήποτε άνθρωπος στην ηλικία των 25 ετών έβγαζε σε έναν χρόνο 6,3 εκατομμύρια ευρώ, ίσως στο γκαράζ του να υπήρχαν πολυτελή αυτοκίνητα, ή θα διέμενε σε μια πολυτελή έπαυλη η ακόμη και το σώμα του θα ήταν ένα θαυμαστό έργο τέχνης γεμάτο τατουάζ.
Όλα αυτά για τον Ρόδρι όμως δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Ο παικταράς της Μάντσεστερ Σίτι, έβλεπε τους συμπαίκτες του να οδηγούν αυτοκίνητα που η αξία τους άγγιζε ή και ξεπερνούσε το εκατομμύριο, εκείνος όμως μέχρι πρόσφατα μετακινούταν με ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa το οποίο είχε αγοράσει από μια κυρία.
Στο σώμα του όπως ο ίδιος έχει πει αρκετές φορές δεν υπάρχει ίχνος tattoo για να μπορεί να δίνει ελεύθερα αίμα ανά πάσα στιγμή για ανθρώπους που το χρειάζονται.
Το ¼ του μισθού του επιλέγει να το χαρίζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και όχι σε διάφορες αγορές ή άσκοπα πάρτι που αρκετοί συνάδελφοί του κάνουν.
Τον Νοέμβρη μάλιστα τελείωσε με καλό βαθμό το Πανεπιστήμιο και πήρε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά, χωρίς να μένει σε κάποια έπαυλη (που κάλλιστα θα μπορούσε) αλλά… στην φοιτητική εστία.
Είναι αρκετά ταπεινός άνθρωπος, δεν θέλει να φαίνεται καθόλου, ζει ήρεμα με αρκετή απλότητα. Χόμπι του είναι το διάβασμα, δεν έχει social media και απολαμβάνει στο έπακρον την καθημερινότητά του.
«Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος, τίποτα άλλο. Για μένα είναι σημαντικό στον κόσμο που ζούμε να κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος. Πάντα ήμουν φυσιολογικός. Αυτός είναι ο τρόπος μου και αυτή είναι η ζωή που θέλω να κάνω».
Προσγειωμένος, παιχταράς, ταπεινός. Ένα σωστό πρότυπο που όλα τα παιδιά στις μέρες μας πρέπει να έχουν. Ροντρίγκο Ερνάντεθ Κασκάντε. Η αλλιώς Ρόδρι. Ένας Κύριος με το Κ κεφαλαίο!