Δύο φορές ο Ανδρέας Δημητρίου, αναφερόμενος στα θέματα προγραμματισμού και στις μεταγραφές στην εκπομπή «Total Green», τόνισε πως η διοίκηση αναμένει τις προτάσεις της τεχνικής ηγεσίας. Προφανώς μόνο τυχαίο δεν ήταν. Θυμίζω ξανά:
Πρώτη τοποθέτηση: «Η διοίκηση αναμένει από την τεχνική ηγεσία να καταθέσει τις προτάσεις της για ποδοσφαιριστές που κρίνει ότι είναι κατάλληλοι για να ενταχθούν στο ρόστερ. Δεν είναι ο πρόεδρος που θα αποφασίσει την ποσότητα και τις θέσεις. Αναμένουμε τις προτάσεις για το ποιους παίκτες κρίνει ότι πρέπει να ενταχθούν».
Δεύτερη τοποθέτηση: «Δεν έχει σταματήσει κάποια μεταγραφή για οικονομικούς λόγους ούτε μπήκαν αυστηρά όρια για την ενίσχυση Ιανουαρίου. Άρα το ξαναλέω, αναμένουμε τις προτάσεις της τεχνικής ηγεσίας. Γνωρίζει το μπάτζετ η ομάδα προγραμματισμού. Δεν υπάρχουν αυστηρά όρια. Αν χρειαστεί υπέρβαση, θα γίνει».
Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από εμφανές πως η διοίκηση ρίχνει ξεκάθαρα την μπάλα της ευθύνης στον Νορβηγό προπονητή για το θέμα των μεταγραφών και ουσιαστικά για την καθυστέρηση που προκύπτει, όχι τόσο στην υλοποίηση κάποιων κινήσεων, αλλά περισσότερο στο κομμάτι των αποφάσεων.
Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, είναι ενδεχομένως η πρώτη φορά που η πλευρά της διοίκησης «δίνει» σχεδόν στον απόλυτο βαθμό τον προπονητή της για την αργοπορία που έχει προκύψει.
Ταυτοχρόνως ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η αποχώρηση του μέχρι πρότινος αθλητικού διευθυντή και η μη αντικατάστασή του (σκοπίμως δεν χρησιμοποιώ το όνομα του Νεόφυτου Λάρκου αλλά τον όρο γενικότερα), έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό το οποίο γίνεται πιο εμφανές την υφιστάμενη χρονική περίοδο.
Το γεγονός ότι φτάσαμε 18 Ιανουαρίου και η διοίκηση της Ομόνοιας ακόμη περιμένει προτάσεις από τον προπονητή της κι όχι απαντήσεις από μεταγραφικούς στόχους, όπως επί της ουσίας η ίδια άφησε να νοηθεί, καταδεικνύει πως το πρόβλημα είναι μάλλον βαθύτερο.
Πέντε μόλις παιχνίδια πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης (για τους «πράσινους», για άλλες ομάδες είναι περισσότερα κι αυτό είναι ένα ακόμη μειονέκτημά τους), ενώ διακυβεύεται όχι απλά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά ακόμη και η θέση στην πρώτη 6άδα, το μοναδικό νέο πρόσωπο είναι ο Ασάντε που μόνο νέο δεν τον λες, τη στιγμή που το όνομά του συνοδεύεται από ερωτηματικό κατά πόσον θα μπορέσει να βοηθήσει, λόγω της μακράς αποχής του.
Για το ότι όμως φτάσαμε σ’ αυτό το χρονικό σημείο και η διοίκηση δηλώνει δημοσίως πως περιμένει τον προπονητή της, έχει και το δικό της, έστω σε μικρότερο βαθμό, μερίδιο ευθύνης.

Ανδρέας Βεντούρης