Ο τίτλος δεν αφορά μονάχα το επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και το ενδεχόμενο μείωσης της διαφοράς στο -2. Αφορά γενικότερα το επόμενο διάστημα που θα κρίνει πολλά για την Ομόνοια. Όχι αποκλειστικά και μόνο από το δικό της πρόγραμμα, αλλά και των υπολοίπων.
Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν παιχνίδια μεσοβδόμαδα και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών σε υψηλού βαθμού δυσκολίας, για τους «πράσινους» ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Διότι τα δικά τους μεσοβδόμαδα παιχνίδια κυπέλλου κόντρα στον Π.Ο Ξυλοτύμπου, ασφαλώς δεν μπορεί να μετρήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Το ΑΠΟΕΛ θα έχει να δώσει δύο ματς με τον Ολυμπιακό και τα εξ αναβολής με την Ανόρθωση και την ΠΑΕΕΚ. Από την πλευρά της, η «κυρία» έχει δυο αγώνες κυπέλλου με την Πάφος FC και άλλα δύο στο πρωτάθλημα με ΑΠΟΕΛ και Άρη.
Η ΑΕΚ πλην των δύο αγώνων με την ΠΑΕΕΚ στο κύπελλο, θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ. Ο Απόλλων έχει τρία ντέρμπι με την ΑΕΛ, δύο για το κύπελλο κι ένα για το πρωτάθλημα. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το πρόγραμμα των αντιπάλων της θα είναι ασφαλώς πιο φορτωμένο το προσεχές διάστημα. Αυτό ακριβώς καλείται να εκμεταλλευτεί η Ομόνοια.
Πρωτίστως βεβαίως μετράει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει το «διπλό», οι προοπτικές της θα γίνουν πολύ πιο ευοίωνες ενόψει της συνέχειας και θα κρίνει πάρα πολλά για τη μετέπειτα πορεία της.
Εκτός πλάνων είναι οι Σέχου, Μπασιρού, Ουχόχο και Ζαχαρίου. Η επιστροφή του Λανγκ και ο ψηλότερος βαθμός ετοιμότητας του Γιούστε δημιουργούν ερωτηματικά για το κέντρο της άμυνας αλλά και για το δεξί άκρο, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επάνοδος των Ντίσκερουντ και Γκόμεθ στη μεσαία γραμμή.

Ανδρέας Βεντούρης