Το μεγάλο από κάθε άποψη ματς με την Ανόρθωση, μονοπωλεί του ενδιαφέροντος στην Ομόνοια.
Παρόλο ότι υπάρχει και η μεταγραφική περίοδος και η αναμονή για την ενίσχυση του ρόστερ, εντούτοις το σκηνικό μεταφέρεται από σήμερα στο ντέρμπι του Σαββάτου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που αρχίζει στις 19:00.
Η ομάδα του Μπεργκ που παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες εναντίον της ΠΑΕΕΚ, αναμένεται να έχει προσθήκες μέχρι το Σάββατο.
Ο σίγουρος που επιστρέφει είναι ο Φώτης Παπουλής. Πιθανότητες να προλάβει έχει και ο Μπασιρού. Νοουμένου όμως πάντα ότι θα έρθει έγκαιρα στην Κύπρο με το πέρας των υποχρεώσεων του στο Κόπα Άφρικα.
Υπάρχει πληροφορία, ότι θα πάρει 2-3 μέρες άδεια ο παίκτης και αν αυτό συμβεί, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στην Κύπρο την Παρασκευή.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι οριακή και αμφίβολη η παρουσία του στον μεγάλο αγώνα.
Στην Ομόνοια, είναι επίσης σε αναμονή για τους Λανγκ και Χούμποτσαν. Η ετοιμότητα και των δύο αναμένεται με αγωνία, χωρίς ωστόσο να γίνεται ασφαλής πρόβλεψη εκτός από το ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να προλάβουν αλλά και να μην προλάβουν.
Αναφορικά με την μεταγραφική ενίσχυση, πλέον το σκηνικό αρχίζει να γίνεται επίσης οριακό το θέμα αφού ο χρόνος…τρέχει. Εκφράζεται πάντως αισιοδοξία ότι θα γίνει έστω και μία προσθήκη με αντίστοιχη αποχώρηση που «φωτογραφίζει» πάντα τον Ιγιάγι Ατιέμγουεν.