Το βράδυ της Τετάρτης δεν θα γνωστοποιηθεί απλά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για την ένσταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά θα καθοριστούν οι ισορροπίες ολόκληρου του πρωταθλήματος.
Εάν η απόφαση είναι υπέρ της ομάδας της Λάρνακας, τότε τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα διατηρούνται ως έχουν. Σε περίπτωση ωστόσο που δικαιωθεί η ομάδα της Λεμεσού, τότε αλλάζουν τα πάντα.
Σ’ αυτό το σενάριο, ο Απόλλωνας θα πάρει τους τρεις βαθμούς του αγώνα και θα φτάσει στους 38, με την ΑΕΚ να δέχεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και να πέφτει στους 30. Συνεπώς, από το -2 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, αυτομάτως θα πάει στο -8 κι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα σημαίνει για τη μάχη του τίτλου.
Συνάμα, οι «γαλάζιοι» θα αυξήσουν τη διαφορά τους κι από τις άλλες ομάδες. Θα πάνε στο +4 από τον Άρη, στο +11 από την Ομόνοια, στο +13 από την Πάφος FC και στο +14 από το ΑΠΟΕΛ! Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή δεν καθορίζει απλά τις τύχες του αγώνα ΑΕΚΑπόλλωνα, αλλά και τις ισορροπίες ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Ανδρέας Βεντούρης