Τα φετινά Play Offs της EuroLeague ήδη υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις, αλλά όσα είδαμε ένα χρόνο πριν, στη σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτίζαν, είναι σχεδόν απίθανο να ξεπεραστούν σε ένταση και δράμα.

Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά από ένα εκπληκτικό «ντεμαράζ» στην τελική ευθεία της περσινής κανονικής περιόδου, έφτασε να τερματίσει στην έκτη θέση, και να «πέσει» πάνω στην τρίτη Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας.

Οι περισσότερες ομάδες θα έμπαιναν φοβισμένες στα δύο πρώτα παιχνίδια στο Wizink Center, άλλες θα προσπαθούσαν να παίξουν «κλεφτοπόλεμο». Η Παρτίζαν δεν εντάχθηκε σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Αντίθετα, μέσα σε δύο μέρες και κάτι παραπάνω από 78 αγωνιστικά λεπτά, έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ, ούσα ασταμάτητη επιθετικά, και με τον Κέβιν Πάντερ να «πυροβολεί» ακατάπαυστα, εξασφάλισε την επιστροφή της στο Βελιγράδι με δύο break υπέρ της.

Γιατί, όμως, μιλάμε για 78 και όχι 80 αγωνιστικά λεπτά; Γιατί 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν η Παρτίζαν ολοκληρώσει το δεύτερό της θρίαμβο, ο Σέρχιο Γιουλ έπαιξε το πιο βαρύ χαρτί του για να φέρει τη σειρά «τούμπα». Και τα κατάφερε καλύτερα απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί και ο ίδιος, με… θύμα τον θερμόαιμο Κέβιν Πάντερ.

Ο Ισπανός έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Αμερικανό, αυτός κατευθείαν έχασε την ψυχραιμία του και του όρμησε, και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, το παρκέ του Wizink Center είχε μετατραπεί σε ρινγκ. Ο Γιαμπουσέλε εφάρμοσε… λαβή MMA στον Ντάντε Έξουμ, ο Μούσα χτυπούσε όπου έβρισκε μέχρι να τον «κατεδαφίσει» ο Λεσόρ και ο Ντεκ ριχνόταν στη μάχη με τους υπόλοιπους.

Η «λυπητερή» της πρωτοφανούς αυτή σκηνής, ήταν οι εξής τιμωρίες: Πέντε αγωνιστικές στον Γιαμπουσέλε, δύο στον «καυτό» Πάντερ, από μία σε Λεσόρ και Ντεκ, και καμία στον «ενορχηστρωτή» Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος αφού πυροδότησε τη μάχη, έμεινε εκτός αυτής.

Η συνέχεια της σειράς είχε ακόμα πάρα πολύ δράμα, με τη Ρεάλ να ανταποδίδει στην λειψή Παρτίζαν τα δύο «διπλά» στην Stark Arena.

Και εκεί που ίσως κάποιοι περίμεναν ότι η Παρτίζαν θα λυγίσει και θα παραδοθεί, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη Μαδρίτη, «βομβαρδίζοντας» το καλάθι της Ρεάλ. Στις αρχές της τρίτης περιόδου, ο φωτεινός πίνακας έγραφε 41-59, και οι Ισπανοί είχαν παγώσει.

Τότε βγήκαν μπροστά οι τεράστιες προσωπικότητες της «Βασίλισσας», με τον Σέρχι Ροντρίγκεθ να ξεκινά από εκείνο το σημείο την… εποποιία που κράτησε μέχρι και τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, και τον Μάριο Χεζόνια να «πυροβολεί» και να δείχνει εμφατικά το σήμα στη φανέλα που φορούσε.

Η Ρεάλ επικράτησε με 98-94, και σε ένα Final 4 που  δεν μπήκε ως το μεγάλο φαβορί, «κατάπιε» την Μπαρτσελόνα και «σόκαρε» τον Ολυμπιακό.

Η σειρά των Play Offs της Ρεάλ με την Παρτίζαν, θα μείνει στην ιστορία ως ίσως η πιο δραμτική στην ιστορία της EuroLeague, αλλά και ως ένα μεγάλο «what if», το οποίο θα μπορούσε να έχει γράψει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους την ιστορία.