Πήγαμε μερικούς μήνες πίσω τον προπονητή της ΠΑΕΕΚ Μάκη Σεργίδη στην συνέντευξη που μας παραχώρησε στο balla.com.cy. Τον πήγαμε στην μέρα που η ομάδα του κατάφερνε να γράψει ιστορία με την άνοδο της στην α’ κατηγορία.
Κόουτς να πάμε μερικούς μήνες πίσω, στην μέρα που η ΠΑΕΕΚ κατάφερνε να πάρει το εισιτήριο για την α’ κατηγορία. Αποτελέσατε κι εσείς μέρος της ιστορίας: «Είναι κάτι που θα μείνει αξέχαστο. Μια χρονιά κρινόταν σε ένα 90λεπτο της οποίας το πρώτο 45λεπτο δεν πήγε καλά. Καταφέραμε να ανέβουμε στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος και σίγουρα αυτά που εκτυλίχθηκαν με την λήξη του αγώνα ήταν απίστευτα. Κόσμος κάθε ηλικίας έκλαιγε. Οι παίκτες έγιναν ένα με τον κόσμο και πανηγυρίσαμε κάτι που κανείς δεν πίστευε, την άνοδο στην α’΄ κατηγορία. Η ΠΑΕΕΚ δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, πρεσβεύει πολλά, είναι φάρος επιστροφής και όποια και να είναι η πορεία στην α’ κατηγορία, αυτό που αντιπροσωπεύει μπαίνει πλέον σε κάθε σπίτι».

Δεν πήγε καθόλου καλά εκείνο το α’ ημίχρονο. Τι είπατε στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια; «Η πραγματικότητα είναι ότι βρεθήκαμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς έδειχναν να πηγαίνουν χαμένοι μετά το 2-0. Έπρεπε να επανέλθουμε. Έπρεπε να πειστούν οι ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να το παλέψουν. Κάναμε και αγωνιστικά κάποιες διορθωτικές κινήσεις, μπήκαμε στο β’ ημίχρονο, μειώσαμε νωρίς και το παλέψαμε. Παρά την επιθετικότητα που είχαμε δεν καταφέραμε να πετύχουμε νωρίτερα ένα δεύτερο γκολ. Ίσως να το ήθελε ο Θεός να μπει το γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα και η ΠΑΕΕΚ να ανέβει στην α’ κατηγορία».

Χρίστος Χρίστου