Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την κακοκαιρία «Carmel» που αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο.
Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, ο συνδυασμός των παρατεταμένων βροχών και των τοπικά ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση είναι πιθανό να κυμανθεί τοπικά μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το 24ωρο.
Το δελτίο καιρού:
Ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο κοντά στη Ρόδο κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τη Δευτέρα.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και σταδιακά, στα δυτικά και στα βόρεια, ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα δυτικά και τα βόρεια, το πρωί, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα κατά τόπους, ενώ κυρίως στα παράλια αναμένεται παροδικά πολύ ισχυρό μέχρι σφοδρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, αλλά από το απόγευμα και μετά αναμένεται αισθητή βελτίωση. Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά από νωρίς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα, αναμένεται μικρή πτώση στη θερμοκρασία για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.