Στα αίτια της ήττας από την Ομόνοια αναφέρθηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Σάββας Παντελίδης, ο οποίος ανέφερε πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το ποιοι ποδοσφαιριστές θα διαβούν την πόρτα της εξόδου.
«Αυτό που σχεδιάσαμε πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά όχι στο δεύτερο. Είχαμε αποφασίσει πως από τη στιγμή που ο αντίπαλος έχασε στο προηγούμενο ματς και θα είχε την πίεση, να ήμασταν προσεκτικοί στο πρώτο ημίχρονο και απ’ εκεί και πέρα στο δεύτερο να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Δεν τα καταφέραμε διότι ενώ αμυνόμασταν πολύ σωστά, όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας δεν είχαμε τις σωστές αποφάσεις. Το σημερινό παιχνίδι μας έδειξε ότι αυτό που μας λείπει επιθετικά θα πρέπει να το βρούμε είτε με παίκτες που θα έρθουν είτε με βελτίωση όσων υπάρχουν. Με τις οργανωμένες άμυνες περνάμε δύσκολα. Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Στο σημερινό ματς δεν δείξαμε την απαιτούμενη πίστη», είπε αρχικά.

Αν έχει αποφασίσει ποιοι θα αποχωρήσουν: «Δεν μπορούμε να πούμε διότι οι πρώτοι που πρέπει να το μάθουν είναι οι παίκτες. Έχω όμως αποφασίσει για το ποιοι θα φύγουν».