Το γκολ του Λέζιακς στο 33’ ήταν αρκετό για την Ομόνοια, προκειμένου να αποχωρήσει από τη Λεμεσό με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της ΑΕΛ με 1-0 μέσα στο Τσίρειο, συνεχίζουν την αντεπίθεσή τους στο πρωτάθλημα και καλύπτουν όλο και περισσότερο το χαμένο έδαφος, καθώς ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη, μετά τις επιτυχίες επί του Εθνικού και του Άρη. Η νίκη αυτή ανέβασε την Ομόνοια στην 4η θέση με 16 βαθμούς, βρισκόμενη στο -11 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, αλλά και με δύο παιχνίδια λιγότερα.
Αντιθέτως, βυθίζεται όχι μόνο στη βαθμολογία αλλά και στον προβληματισμό η ΑΕΛ, η οποία έμεινε για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη, χωρίς μάλιστα καν να σκοράρει. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν ανήμπορη να αντιδράσει ουσιαστικά μετά το γκολ που δέχθηκε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, ακίνδυνη επιθετικά (μόλις μία ευκαιρία στο β’ ημίχρονο, στο 64’ συγκεκριμένα) και μοιραία δέχθηκε άλλη μία ήττα, την πέμπτη της στο πρωτάθλημα…

LIVE Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Έναρξη αγώνα.
6’ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Τσέποβιτς με σουτ διαγώνια της περιοχής, βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα βγήκε εκτός.
8’ Κίτρινη κάρτα στον Λέζιακς.
10’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Ριστέφσκι από πολύ καλή θέση στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε ωστόσο ο Ουζόχο.
28’ Κίτρινη κάρτα στον Λανγκ για φάουλ στον Ριέρα.
ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρωμένο το ημίωρο. Το πρώτο 10λεπτο περιλάμβανε μία μεγάλη ευκαιρία για την κάθε ομάδα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Απουσιάζουν οι φάσεις στο 20λεπτο που ακολούθησε.
33’ 0-1: Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λέζιακς με κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
41′ ΄Κίτρινη κάρτα στον Σάντος για φάουλ του Λοΐζου.
43’ Σουτ από τον Τσάβες, απέκρουσε ο Ουζόχο. Φάση μετά από ώρα για την ΑΕΛ.
ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 2-3 (2-2)
ΚΟΡΝΕΡ: 3-4
ΚΑΤΟΧΗ: 50-50%
ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με λίγες καλές φάσεις και περισσότερη δύναμη από τις δύο ομάδες. Η Ομόνοια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 33’ με την κεφαλιά του Λέζιακς μέσα από την μικρή περιοχή, με… επιτόπιο άλμα. Μεγάλη η ευθύνη της άμυνας της ΑΕΛ καθώς και του Βοζίνια στην συγκεκριμένη φάση.

Έναρξη β’ ημιχρόνου
48’ Σε θέση οφσάιντ υποδεικνύεται ο Τσάβες. Ενδεχομένως να καλυπτόταν.
51’ Κίτρινη κάρτα στον Ντάφερβελντ για φάουλ στον Παπουλή.
59’ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Μάζουρεκ, Τόρες και Πελέ παίρνουν τη θέση των Παπαφώτη, Νταβόρ και Αντωνίου. Ο τελευταίος αποχώρησε τραυματίας.
ΣΧΟΛΙΟ: Στο 60’ το ματς στο Τσίρειο. Καμία ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, κρατάει εύκολα το προβάδισμα επί του παρόντος η Ομόνοια.
64’ Πρώτη ευκαιρία στο β’ ημίχρονο για την ΑΕΛ. Ο Σάντος έκανε το σουτ, ο Ουζόχο απέκρουσε ασταθώς και στη συνέχεια έδιωξε ο Λέζιακς.
65’ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Άντονι Γεωργίου παίρνει τη θέση του Ριέρα.
70’ Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ για χέρι του Σέχου. Εξετάστηκε η φάση απ’ το VAR, συμφώνησε με τον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους που υπέδειξε κόρνερ.
72’ Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Τσέποβιτς στη θέση του Τσάβες.
73’ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια, πρώτες απ’ τον Μπεργκ. Ντούρις και Κακουλλής παίρνουν τη θέση των Τσέποβιτς και Παπουλή.
74’ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Λοΐζου εντός περιοχής έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Βοζίνια!
79’ Αλλαγή για την Ομόνοια. Ο Μποτεάκ στη θέση του Λοΐζου.
80’ Κίτρινη κάρτα στον Πελέ για φάουλ στον Τζιωνή. Συμπληρώνει τρεις κίτρινες κάρτες, θα χάσει ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια με Πάφος FC και Ολυμπιακό.
82’ Κίτρινη κάρτα στον Άντονι Γεωργίου για φάουλ στον Ντίσκερουντ.
84’ Σουτ από τον Ντούρις, έξω.
85’ Νέο σουτ από τον Κακουλλή, απόκρουση Βοζίνια.
88’ Κίτρινη κάρτα στον Μεντόγεβιτς για φάουλ στον Γκόμεθ.
90+5’ Αλλαγή για την Ομόνοια. Ο Ζαχαρίου στη θέση του Τζιωνή.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 4-6 (3-4)
ΚΟΡΝΕΡ: 5-5
ΚΑΤΟΧΗ: 53-47%

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΑΕΛ:
Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Ντάφερβελντ, Αντωνίου (59′ Τόρες), Μεντόγεβιτς, Νταβόρ (58′ Μάζουρεκ), Παπαφώτης (59′ Πελέ), Ριέρα (65′ Γεωργίου), Τσάβες (72′ Τσέποβιτς).
Στον πάγκο: Κεραυνός, Φραντζής, Γεωργίου, Μάζουρεκ, Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Τόρες, Ανδρέου, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μάιντεβατς, Πελέ.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Λέζιακς, Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ, Τζιωνής (90+5′ Ζαχαρίου), Λοΐζου, Παπουλής (73′ Κακουλλής), Τσέποβιτς (73′ Ντούρις).
Στον πάγκο: Παναγή, Χοράσκα, Κίκο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Μπασιρού, Χαραλάμπους, Μποτεάκ, Ατιέμγουεν, Ζαχαρίου, Ντούρις, Κακουλλής. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντος, Ντάφερβελντ, Πελέ (3η), Γεωργίου, Μεντόγεβιτς / Λέζιακς, Λανγκ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 33′ Λέζιακς
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3186
Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

ΣΤΟ ΟΡΙΟ
ΑΕΛ (10): Βοζίνια, Νταβόρ, Τσάβες, Ρέινολντς, Ριέρα, Παπαφώτης, Μαζάν, Ριστέφσκι, Μαΐντεβατς, Πελέ (2).
ΟΜΟΝΟΙΑ (5): Παπουλής, Γκόμεθ, Μπασιρού, Τζιωνή, Τσέποβιτς (2).

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
** Η ΑΕΛ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λεμεσού μετράει πέντε σερί παιχνίδια χωρίς νίκη. Η τελευταία φορά που νίκησε ήταν στις 17 Οκτωβρίου με 2-1 την Ανόρθωση.
** Η Ομόνοια προέρχεται από το… 17λεπτο του διακοπέντα αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Προηγουμένως, κατέγραψε δύο συνεχόμενες νίκες επί του Εθνικού και του Άρη.
** Στα τελευταία 4 ματς με Άρη, ΑΠΟΕΛ, Δόξα και ΑΕΚ η ΑΕΛ δεν σκόραρε.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ