Προπονητές, συνεργάτες και ποδοσφαιριστές, είναι πλέον υποχρεωμένοι. Να βρουν (ξανά) τον τρόπο να αντιδράσουν αποτελεσματικά στο γήπεδο, για να σώσουν τη σεζόν.
Η μοναδική διέξοδος για να τα καταφέρουν είναι να πάρουν τους βαθμούς που πρέπει, ώστε αρχικά να τερματίσουν την πρώτη 6άδα και στη συνέχεια (αν τα καταφέρουν) να διεκδικήσουν εισιτήριο για την Ευρώπη.
Το να πει κάποιος σήμερα από το ΑΠΟΕΛ, ότι είναι εφικτός στόχος, η κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν πρόκειται να πείσει κάποιον που βλέπει με σωστό τρόπο τα δεδομένα στη βαθμολογία.
Είναι τόσοι πολλοί οι χαμένοι βαθμοί (από τους 33 πήρε μόλις 15) και είναι αντίστοιχα τόσο ασταθής η πορεία, που δεν επιτρέπουν να υλοποιηθεί τέτοια επιθυμία.
Άρα λοιπόν, αυτό που απομένει, είναι τουλάχιστον το 2021 να κλείσει με την ομάδα να ανέλθει στην πρώτη 6άδα, κάτι που επιβάλλει τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή πάνω στον Ολυμπιακό , για να τον ξεπεράσει στη βαθμολογία και ακολούθως να επαναλάβει το ίδιο αποτέλεσμα, τόσο με τον Απόλλων, όσο και με την Ομόνοια.
Αν προσθέσει 9 βαθμούς στους επόμενους τρεις αγώνες τότε θα είναι πολύ καλύτερη η προοπτική της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή.
Είναι βασικά, μία πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές που καλούνται να δουν ένα, ένα τους αγώνες αρχίζοντας από την Κυριακή με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.
Η προετοιμασία για τον αγώνα, αρχίζει την Τρίτη με τον προπονητή να περιμένει τους παίκτες για να μάθει πως θα είναι τα αγωνιστικά δεδομένα.
Δύο βασικά στελέχη, οι Σόουζα και Οκριασβίλι επιστρέφουν αφού εξέτισαν την τιμωρία σε αντίθεση με τους Σάβιτς και Κβιλιτάια οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους απουσιάζουν με τον Ολυμπιακό.
Στα θετικά η πολύ καλή απόδοση του Γιάννη Σατσιά σαν δίδυμο με το Λουντέμο στη μεσαία γραμμή και η επιστροφή των Νταουσβίλι-Ντανίλο-Ντε Βινσέντι.
Επέστρεψε και ο Μάγκλιτσα, ο οποίος βέβαια ακόμα δεν έχει καν δικαιολογήσει την παρουσία του στο ρόστερ με την τυπική όντως συμμετοχή που έχει.