Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κατά το γνωστό ποδοσφαιρικό… γνωμικό, ωστόσο αυτό δεν ισχύει πάντοτε. Ιδίως από τη στιγμή που προκύπτουν αναγκαστικές αλλαγές. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Νέναντ Τόμοβιτς για την ΑΕΚ, με τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό να συμπληρώνει τρεις κίτρινες κάρτες και να εκτίει την ποινή του στο προσεχές παιχνίδι με τη Δόξα στο Μακάρειο.
Μίκελ Γκονζάλεθ και Κύπρος Χριστοφόρου είναι οι δύο υποψήφιοι αντικαταστάτες του, με φαβορί τον Ισπανό. Πιθανότατα θα υπάρξει άλλη μία αλλαγή κι αυτή θα αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Άνχελ Γκαρσία να παίρνει τη θέση του Τάντι. Κόντρα στην ΑΕΛ είχε αρχίσει στην ενδεκάδα ο δεύτερος, καθώς ο Ισπανός αριστερός μπακ δεν ήταν στο 100%.
Απ’ εκεί και πέρα, «παίζεται» άλλη μία θέση που αφορά το ένα άκρο της επίθεσης. Ο Γκιούρτσο, έχοντας καταγράψει πολύ καλές παρουσίες στα δύο τελευταία ματς με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, δύσκολα θα μείνει εκτός βασικού σχήματος.
Ερωτηματικό αποτελεί αν ο Νταβίντ Καταλά διατηρήσει τον Ακοράν στην ενδεκάδα ή θα επιλέξει έναν εκ των Φαράζ-Εσπινόσα. Όσον αφορά τους τραυματίες, το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει στην προπόνηση της Παρασκευής, τελευταία πριν από τον αγώνα με τη Δόξα.
Πάντως, μέχρι χθες, Τετάρτη, κανείς εκ των Τιάγκο, Εγγλέζου και Ναούμ δεν είχε καταφέρει να προπονηθεί κανονικά.

Ανδρέας Βεντούρης