Μετά το ισόπαλο 0-0 με το ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα», που ακολούθησε της πρώτης ήττας στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ γνώριζε πως είχε μπροστά της μία σειρά από διαδοχικές εξόδους. Πρώτα στο Τσίρειο, ακολούθως δύο επισκέψεις στη Λευκωσία.
Τα πρώτα δύο τα ξεπέρασε με απόλυτη επιτυχία. Αποχώρησε με το «διπλό» από τη Λεμεσό, επικρατώντας της ΑΕΛ με 2-0, ενώ στην πρώτη έξοδο στην πρωτεύουσα, νίκησε τη Δόξα με 4-1 και μάλιστα με ανατροπή.
Απέμεινε το τελευταίο κομμάτι της σειράς, που μοιάζει και ως το ψηλότερο εμπόδιο. Το ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ είναι προ των πυλών για την ΑΕΚ, που θέλει ασφαλώς να κάνει το ιδανικό κλείσιμο της σειράς των εκτός έδρας αναμετρήσεων ή αλλιώς, το «τρία στα τρία» μακριά από την «Αρένα»!
Προφανώς, εφόσον πετύχει κάτι τέτοιο θα είναι τεράστια υπόθεση για την ίδια. Αφενός θα αυξήσει την διαφορά της από την προσεχή της αντίπαλο και ταυτοχρόνως θα της ανακόψει το δικό της σερί, αφετέρου θα αποκτήσει πολύ μεγάλη ώθηση και δυναμική ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας συνάμα στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ήττα που δέχθηκε ο Απόλλωνας από τον Άρη!
Θα χρειαστεί ασφαλώς τεράστια προσπάθεια προκειμένου να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της. Να αμυνθεί σωστά, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Το ‘δειξε και σε άλλα ντέρμπι ότι μπορεί να το κάνει και καλείται να το πράξει για άλλη μία φορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.
Ο Νταβίντ Καταλά δεν υπολογίζει στους Άνχελ Γκαρσία και Νικόλα Εγγλέζου. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να προβεί σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Τάντι, Τόμοβιτς και Μάμα αντί των Γκαρσία, Γκονζάλεθ και Άμπραχαμ. Εκτός κι αν εκπλήξει με κάποια επιλογή του…

Ανδρέας Βεντούρης