Στα πολλά ενδιαφέροντα του ντέρμπι με την Ομόνοια, περιλαμβάνεται και το ντεμπούτο του Σωφρόνη Αυγουστή, σαν προπονητής στο ΑΠΟΕΛ σε αιώνιο ντέρμπι.
Θα ζήσει για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα του μεγάλου αγώνα και είναι φυσιολογικό να…ζεσταίνεται και ο κόουτς για τον μεγάλο αγώνα.
Πόσο μάλλον, όταν πάει να…φανεί τυχερός, αφού το δικό του ντεμπούτο συνοδεύεται από τη μαζική επιστροφή των φιλάθλων της ομάδας του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Ο Κύπριος προπονητής, ζει με τη σειρά του, έντονα τις τελευταίες μέρες και τις ζει στο ρυθμό και στο κλίμα του μεγάλου αγώνα.
Έχει βέβαια γνώση για το πως εξελίσσονται οι αγώνες αυτοί και τι σημαίνουν για τον κόσμο. Έχει ιδιαίτερο λόγο ο Σωφρόνης να αντιμετωπίσει σωστά από τον πάγκο την αναμέτρηση της Δευτέρας και το δείχνει με το πάθος που βγάζει στις προπονήσεις, ντοπάροντας τους παίκτες του.
Θέλει να τη σειρά του, να οδηγήσει την ομάδα σε νικηφόρο αποτέλεσμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του, παρόλο ότι μένουν δύο προπονήσεις για να ολοκληρώσει την προετοιμασία.
Όπως γράψαμε ξανά, το μεγάλο δίλημμα, έχει να κάνει με τη σύνθεση των δύο παικτών στη μεσαία γραμμή.
Λουντέμο ή Σατσιάς. Νταουσβίλι η Λουντέμο ή ακόμα Νταουσβίλι ή Σατσιάς, είναι τα σενάρια που «παίζουν» για τον Κύπριο προπονητή
.
Παραμένει επίσης το ερώτημα για τον Ντογκαλά και αν θα είναι με τη σειρά του στην 11άδα του ντέρμπι.
Είναι πάντως, θετικό σημάδι, ότι ναι μεν η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, έχασε τον Λούκας Σόουζα, αλλά έχει λύσεις για να αναπληρώσει τη μεγάλη απουσία του Βραζιλιάνου.