Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στη Λεωφόρο του Παναθηναϊκού με 3-1, για την 9η αγωνιστική, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάσμιν Κούρτιτς και ανέβηκε 2ος στη βαθμολογία.
Mε τον Κούρτιτς να πετυχαίνει 2 γκολ (85’ πέναλτι, 90’+8’ φάουλ), ο ΠΑΟΚ ανάγκασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του φετινή ήττα στη Λεωφόρο με 3-1. Προηγήθηκαν οι Θεσσαλονικείς με τον Άκπομ στο 13’, ισοφάρισε με τον Μαουρίσιο το Τριφύλλι στο 59’. Με αμφιλεγόμενο πέναλτι που αποφάσισε ο Ισπανός ρέφερι Γκράντε προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. 8ος έπεσε ο Παναθηναϊκός, που έμεινε στους 11β., αν και καλύτερος στο 2ο ημίχρονο. Στη 2η θέση, ισόβαθμος με την ΑΕΚ στους 20β., σκαρφάλωσε ο ΠΑΟΚ.
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ: Τα γκολ του Κούρτιτς καθάρισαν το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Θαυμάσια η εκτέλεση φάουλ στο 98’, ψύχραιμη η εκτέλεση στο πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-2. Σαφέστατα, ο Σλοβένος ήταν ο MVP στη Λεωφόρο.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το παιχνίδι κρίθηκε στην απόφαση του διαιτητή Γκράντε να υποδείξει, κατόπιν προσωπικής εξέτασης του VAR, πέναλτι στη μονομαχία Βιγιαφάνες – Μιχαηλίδη. Η ροή του αγώνα, στο 2ο ημίχρονο, ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού που «γονάτισε» μετά την εξέλιξη αυτή.
Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Πολύ συμπαγής ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 25λεπτο, το εξαργύρωσε με το 0-1 του Άκπομ απέναντι στον Παναθηναϊκό που ήθελε να παίξει πολύ με τον Παλάσιος αλλά δεν μπόρεσε. Λειτούργησαν οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, με την είσοδο των Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη. Ο Βραζιλιάνος, πρώην του ΠΑΟΚ, σκόραρε (δεν πανηγύρισε το γκολ) και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ταλαιπώρησε πολύ την αριστερή πλευρά άμυνα των Θεσσαλονικέων.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος(58′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης(66′ Βιγιαφάνιες), Καρλίτος(78′ Μακέντα), Ρούμπεν, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Βιτάλ(58′ Μαουρίτσιο)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια(33′ Ροντρίγκο), Εσίτι(87′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ(70′ Ελ Καντουρί), Άκπομ(87′ Σφιντέρσκι)