Αν δεν γίνονταν… όλα μέσα σε εκείνο το λεπτό (56’-57’), το πιθανότερο είναι ότι η Ομόνοια θα κατάφερνε να νικήσει την Βασιλεία και να έμενε ζωντανή ακόμα και στην υπόθεση πρόκριση όσο και αν το πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο στόχο.
Αν πάρουμε όμως το παιχνίδι συνολικά, το ισόπαλο αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο αλλά η Ομόνοια… βγήκε κερδισμένη.

Η ομάδα του Μπεργκ παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, φάνηκε ξεκάθαρα ότι  ήθελε φρεσκάρισμα και από την στιγμή που ο Νορβηγός προπονητής το έκανε, η Ομόνοια  επιτέλους παρουσιάστηκε ξανά διεκδικητική.
Κέρδισε πόντους στα μάτια του κόσμου παρά το γεγονός ότι δε νίκησε, κέρδισαν αυτοπεποίθηση οι ποδοσφαιριστές και… επιστρέφουν με καλές προϋποθέσεις στον βασικό τους στόχο και δη ενόψει και της κρίσιμης αναμέτρησης της Κυριακής στο Δασάκι.
Όσον αφορά το πως είδαμε την Ομόνοια στο παιχνίδι, θεωρούμε ότι έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αν αναλογιστούμε και ποιον αντίπαλο είχε απέναντι της. Έκανε ένα τέλειο πρώτο 20λεπτο όπου ήταν κατά κράτος ανώτερη, έβαλε το γκολ, ενώ κι στο διάστημα που η Βασιλεία κέρδισε μέτρα και κράτησε μπάλα λειτούργησε άψογα μεσοαμυντικά και δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου.

Αυτή η συνοχή χάθηκε λίγο στην επανάληψη και σε αυτό συνέτεινε και ο εκνευρισμός από την απόφαση του Ρώσου ρεφ να μην υποδείξει το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ταβάρες στον Κακουλλή. Εδώ ξέσπασε ο Μπεργκ κατά του τέταρτου και του βοηθού (κιτρινίστηκε κιόλας) και αυτό μοιραία μεταφέρθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου. Στην ίδια φάση ήρθε και το γκολ και κάπου εκεί η Βασιλεία πήρε το πάνω χέρι. Ο Ουζόχο αρχικά και στην συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι στάθηκαν σύμμαχοι και το 1-1 άφησε μια γλυκόπικρη γεύση.
ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΦΑΜΠΙΑΝΟ
Τελείωσε το παιχνίδι με την Βασιλεία αλλά άφησε και κάποια… κατάλοιπα. Ο τραυματισμός του Φαμπιάνο δημιουργεί τεράστια αγωνία. Ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο και γι’ αυτό έμεινε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Θυμίζουμε ότι και πάλι λόγω ενός προβλήματος στον ώμο έμεινε εκτός από το παιχνίδι στην Ελβετία. Θα περάσει  από ιατρικές εξετάσεις και θα διαφανεί το μέγεθος της ζημιάς. Για την ώρα η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Εθνικό είναι αμφίβολη.

Χρίστος Χρίστου