Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και παίρνει σειρά ο μεγάλος αγώνας με την Ομόνοια. Δεν υπάρχει χρόνος για οτιδήποτε άλλο, πέρα από τη συγκέντρωση στην αναμέτρηση και στη επίτευξη του στόχου που δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη, ώστε το ΑΠΟΕΛ να κάνει το πιο μεγάλο βήμα προς τις πρώτες θέσεις.
Η βαθμολογική θέση άλλωστε, εξακολουθεί να είναι επισφαλής σε ότι αφορά την εδραίωση στην πρώτη 6άδα και είναι ευκαιρία ο αγώνας της Δευτέρας για να ξεφύγει και από την Ομόνοια αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες ώστε να μείνει στο α΄γκρουπ.
Για να έρθει όμως το ποθητό αποτέλεσμα πρέπει να κινηθεί η ομάδα σε επίπεδα καλής απόδοσης
.
Δεν μπορεί π.χ να επαναλάβει το κακό ημίχρονο  που έδειξε με την ΑΕΚ. Μπορεί αντίθετα να επαναλάβει το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε με την ΑΕΛ. Εκεί είναι που επικέντρωσε τις οδηγίες του ο προπονητής.
Έχοντας κατά νου τις παρουσίασε η ομάδα του με την ΑΕΛ και με την ΑΕΚ, ο Σωφρόνης έκανε ξεκάθαρο στους ποδοσφαιριστές, πως δεν μπορούν για δεύτερο σερί ντέρμπι να επαναλάβουν την αγωνιστική τους αστάθεια.
Ζήτησε να μην επιτραπεί στην Ομόνοια να βρει χώρους ώστε να περιορίσει την ταχύτητα των ακραίων της αμυντικών και επιθετικών.
Ξέρει ότι αν περιοριστούν οι Λέζιακς και Τζιωνής αριστερά όπως επίσης οι Σέχου και Λοίζου από την αντίθετη πλευρά, τότε θα καταφέρουν να ελέγξουν το ντέρμπι.
Όσον αφορά το πως θα επιδιώξει να περιορίσει τη δράση των αντίπαλων, θα βάλει με τη σειρά του ταχύτητα και σωστό μαρκάρισμα.
Αναφορικά τώρα, με το δικό του πλάνο, λόγω της καλής αγωνιστικής παρουσίας με το 3-5-2 στο β΄ημίχρονο με την ΑΕΚ και αντίστοιχα της κακής απόδοσης με το 4-2-3-1 το πιθανότερο σενάριο είναι το 3-5-2 με τους Καρώ, Σάβιτς, Βινίσιους με κήπερ τον Σκουφέτ. Αριστερά ο Σαμπάλα και δεξιά ο Τσεπάκ, με τους Λουντέμο Σατσιά και Οκριασβίλι και δίδυμο στην επίθεση οι Νατέλ και Κβιλιτάια.