Στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Στράτος Αποστολάκης αναφέρθηκε και στον γιο του Κώστα και στο πέρασμα του από το ΑΠΟΕΛ.
Σε ότι αφορά τον Κώστα, είναι λες και σας έδειξαν είτε την οικονομική πρόταση, είτε με τον πιθανό χρόνο που θα έπαιζε, ότι τον θέλει τόσο ώστε να χτίσει πάνω του. Θα πει κάποιος ότι έφυγε από τον Παναθηναϊκό και δεν παίζει…

«Αν είναι μάγοι αυτοί που ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό και δουν την προοπτική του Αποστολάκη ή του Ζαγαρίτη, τότε θα είχαμε και καλύτερο αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι τώρα, μπορεί να δει κάποιος από αυτούς που είναι τώρα στον Παναθηναϊκό, τόσο μακριά. Δεύτερον, με τα τότε δεδομένα που ήταν βασικός ο Κώστας σε όλες τις Εθνικές ομάδες και από καλός μέχρι πολύ καλός στα παιχνίδια που έπαιξε με τον Δώνη, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε χρέος να του κάνουμε μια σοβαρή πρόταση για να του ανανεώσουμε. Εγώ μίλησα για τη νοοτροπία, όχι μόνο για τον Κώστα. Άλλα παιδιά θα προχωρήσουν πολύ, άλλα λίγο. Αν μου πείτε ότι επειδή δεν έπαιξε πολύ στο ΑΠΟΕΛ και παίζει ο Σάντσες στον Παναθηναϊκό, τότε εντάξει… μπορούμε να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Σίγουρα μπορεί να μην ήταν η καλύτερη επιλογή να πάει στο ΑΠΟΕΛ. Εμείς ψάχναμε να βρούμε μια άλλη ομάδα, όταν από τον Παναθηναϊκό έδειχναν ότι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο, ήταν να πάρει τα τροφεία από τον ποδοσφαιριστή. Τον είχαν κοστολογήσει για αυτά τα χρήματα κι ενώ οι εισηγήσεις του Δώνη ήταν θετικές. Διοικητικά δεν μπορούσε αυτό να ολοκληρωθεί, άρα αφήσαμε την εισήγηση στην άκρη, αφήσαμε ένα ταλέντο της ομάδας για να εισπράξουμε εμείς τα τροφεία. Το ίδιο έγινε με τον Βαγιαννίδη, το ίδιο με τον Ζαγαρίτη. Αν το είδαν και είναι μάγοι, ότι δεν θα έχουν την εξέλιξη όπως ο Ζαγαρίτης, ο Βαγιανίδης ή ο Κώστας κι έχουν αυτοί που φέρνουν κάθε χρόνο για να κάνουμε υπερκοστολογήσεις ή να οικονομάνε κάποιοι γύρω γύρω, έτσι δεν θα φτιάξεις ομάδα ποτέ. Το μοναδικό υγιές κομμάτι είναι η Ακαδημία. Όποιος πήγε προπονητής με μεράκι και φιλοσοφία, πέτυχε κιόλας.
Ο Δώνης τους αξιοποίησε, είχε μια πετυχημένη πορεία η ομάδα και άρεσε και στον κόσμο. Εμείς πλασάρουμε ένα προϊόν που πρέπει να αρέσει στον κόσμο και να έχει επιτυχία. Κι αν μας βγει κι ένας παίκτης και μπορέσουμε να τον πουλήσουμε, όπως κάνει ο Ολυμπιακός για παράδειγμα και γεμίσουμε και τα ταμεία, είναι το καλύτερο. Αλλά από πού θα γεμίσουμε το ταμείο; Υπάρχει περίπτωση ο Χουανκάρ, που πάει τόσο καλά, να έρθει μια ομάδα και να σου γεμίσει το ταμείο; Αυτά είναι δικαιολογίες από μια μερίδα, επικοινωνιακή, που λέει ότι έφυγαν αυτά τα παιδιά, δεν έπιασαν και καλά κάναμε και δεν τους ανανεώσαμε. Αν δώσεις σε ένα παιδί 50 χιλιάδες το χρόνο για να τον κερδίσεις και να αισθάνεται καλά, απέναντι σε αυτούς που είναι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι, είναι κακό πράγμα; Και με τις πιθανότητες να το πας, κάποια στιγμή από τους πέντε, οι τρεις θα παίξουν στην ομάδα, είναι σίγουρο. Και βλέπετε ότι παίζουν πολύ περισσότεροι από τρεις. Και οι τρεις που ανέφερα, αυτή τη στιγμή θα έπαιζαν στον Παναθηναϊκό. Έφυγαν για να πάνε κάπου καλύτερα, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες κι έχουν το μέλλον μπροστά τους. Το βλέπω και  από τον Κώστα κι εδώ θα είμαστε και θα το δούμε».
Άρα δε μετανιώσατε που φύγατε από τον Παναθηναϊκό, αλλά ίσως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή το ΑΠΟΕΛ. Σωστά;
«Ναι. Ήταν κακή επιλογή. Δύσκολη ομάδα, είναι στα κάτω του κι ο Κώστας πήγε στο ΑΠΟΕΛ, γιατί έχει ακόμα το όνομα. Όπως ο Παναθηναϊκός. Προέκυψε και η πανδημία, που για ένα παιδί 20 χρονών σε άλλη χώρα, το έκανε δυσκολότερο. Και σε ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι σε κάμψη. Δυσκολεύεται, δεν παίζει Ευρώπη, πέρυσι έπαιξε για πρώτη φορά πλέι άουτ. Αλλά μέσα από τις δύσκολες περιόδους, αυτά τα παιδιά, φτιάχνουν χαρακτήρα και βελτιώνονται. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι καριέρας, που όλοι το περάσαμε».