Ο πρόεδρος του δ.σ. του ΓΣΠ κ. Δώρος Ιωαννίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου με αφορμή την διακοπή του ντέρμπι «αιωνίων» και την σύνδεση του με την κάθοδο στο νησί μας του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου.
Ποια είναι η θέση του ΓΣΠ κύριε Ιωαννίδη; «Ο ΓΣΠ δεν έχει θέση, είναι θέμα αστυνομίας, Υπουργείου Εξωτερικών και ΚΟΠ. Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο και την αστυνομία η παραχώρηση για τις ανάγκες της επίσκεψης του Πάπα και τους είπαμε ότι είναι στην διάθεση τους. Μιλάμε για τον Πάπα ο οποίος προηγείται των αρχηγών των κρατών και έχουν διαπιστεύει από το εξωτερικό 300 δημοσιογράφοι, δεν μείνουμε στον δικό μας μικρόκοσμο που νομίζουμε ότι είμαστε ο ομφαλός της γης».
Είναι αυτή η συγκυρία γεγονότων: «Είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και ένα τεράστιο γεγονός για την πατρίδα μας που έρχεται ο Πάπας στην Κύπρο. Συγκυρία γεγονότων ναι αλλά ανόμοιων γεγονότων».
Για την διακοπή του ντέρμπι: «Ήταν σωστή η διακοπή, κανείς δεν έβλεπε και υπήρχε και ο κίνδυνος τραυματισμών. Συνέπεσε και το γεγονός ότι είναι βαρυφορτωμένο το πρόγραμμα της Ομόνοιας και από την άλλη είναι το τεράστιο γεγονός»
Κάποιος θα πει ότι τα γήπεδα θα πρέπει να γίνουν προτεραιότητα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες: «Θα έλεγα ότι στερείται ειδικής νοημοσύνης αυτός που το λέει εκτός και αν δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει Κύπρος, τι σημαίνει αυτή η επίσκεψη και ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την μάππα. Χρειάζεται σοβαρότητα σε αυτό τον τόπο και κάποιοι την στερούνται»
Θα μπορούσε έστω και σήμερα να γινόταν το παιχνίδι; «Είναι θέμα της αστυνομίας. Είναι θέμα δικό τους το πότε θέλουν να παραλάβουν το γήπεδο».