Για τη νίκη επί της Γάνδης, το σενάριο πρόκρισης αλλά και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου.

Για το γκολ του Λάζαρου και την προοπτική πρόκρισης: «Όταν πετυχαίνεις τέτοια γκολ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε βλέπουν όλοι. Μεταδόθηκε σε όλες τις γλώσσες! Δεν θα εκθειάσεις απλά την τεχνική του ποδοσφαιριστή, αλλά τη φαντασία και το μυαλό του. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να το τολμήσεις. Το γκολ αυτό έχει αξία να το χαρείς αν συνδυαστεί και με το αποτέλεσμα. Αυτό το γκολ μας στέλνει στο Βελιγράδι για να παλέψουμε για κάτι, σε μία έδρα… ηφαίστειο και… γιατί όχι; Κι άλλες κυπριακές ομάδες έγραψαν ιστορία κόντρα στην Παρτίζαν. Το ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ, ίσως ήρθε η σειρά μας και να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Για τους βαθμούς και τη θέση της Κύπρου στο Ranking: «Η Ομόνοια έχει μπροστά της ένα παιχνίδι που μπορεί να προσφέρει βαθμούς. Αυτοί οι βαθμοί, ο κάθε σύλλογος, τους κουβαλάει μαζί του για πέντε χρόνια σε όλες τις κληρώσεις. Είναι η… προίκα σου για να καταφέρεις κι άλλα. Εμείς πήραμε δύο βαθμούς και προσπεράσαμε κάποιες ομάδες, τόσο σημαντικό είναι να νικάς στην Ευρώπη. Θέλουμε μέσα από την παρουσία μας στο Βελιγράδι να δώσουμε ελπίδα στο κυπριακό ποδόσφαιρο για την 15η θέση».

Για τα εισιτήρια για το ματς στο Βελιγράδι: «Ήταν πολύς κόσμος που ήθελε να ταξιδέψει από πριν, τώρα έχει αυξηθεί κατά πολύ το ενδιαφέρον. Κάναμε όλες τις διευθετήσεις κι αν το επιτρέψουν οι Σέρβοι να έχουμε κάποια περισσότερα εισιτήρια για να καλύψουμε τις ανάγκες. Μετά τον Απόλλωνα θα εκδοθεί ανακοίνωση, προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας.

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Το Βελιγράδι αργεί, έχουμε ένα παιχνίδι που θα βάλει… πρόσημο στην πορεία μας. Αν δεν νικήσουμε οι πλείστοι θα πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αν νικήσουμε θα είναι πιο… όμορφη η βαθμολογία. Θα μοιάζει ευκαιρία το επιπλέον παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε με την ΠΑΕΕΚ αν νικήσουμε τη Δευτέρα. Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα έχει για μας την ίδια σημασία με το χθεσινό παιχνίδι αλλά κι αυτό στο Βελιγράδι. Είναι μεγάλη η σημασία του και θέλουμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα στον κόσμο».

Για το αγωνιστικό: «Χθες ήταν προγραμματισμένο να επανεξεταστεί ο Αρτυματάς. Πάει καλύτερα, αισθάνεται πιο καλά. Έχουμε μπροστά μας κάποιες προπονήσεις, ελπίζουμε να τα καταφέρει. Ευελπιστούμε ότι θα προλάβουν και κάποιοι άλλοι από τους τραυματίες που έμειναν εκτός».

Για την κατάσταση της υγείας του φίλου της Ανόρθωσης που υπέστη ανακοπή στην εξέδρα: «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Ήταν πιο θετικά μηνύματα χθες το βράδυ. Θέλουμε να πούμε ένα μπράβο στο ιατρικό επιτελείο του ΓΣΠ για την άμεση ανταπόκρισή τους, έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη εκείνη την ώρα, αλλά και στο ιατρικό επιτελείο της Γάνδης, που όταν ενημερώθηκαν πήγαν αμέσως στην εξέδρα για να βοηθήσουν».