Το γράψαμε τις προηγούμενες μέρες ότι ο Απόλλωνας έπρεπε να πάρει γκολ και από τους επιθετικούς του και από την στιγμή που το κατάφερε στον απόλυτο βαθμό αυτό το πράγμα κόντρα στον Ολυμπιακό σημαίνει ότι έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός.
Στον απόλυτο βαθμό καθώς οι δύο καθαροί του επιθετικοί βρήκαν από μια φορά δίχτυα στο ΓΣΠ και ήταν αυτοί που ουσιαστικά χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους. Θα μπορούσαν να έβαζαν και άλλοι γκολ, και ο Πίττας με το δοκάρι, και ο Ζράντι με την τεράστια ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο , ακόμα και ο Αλμπάνης ο οποίος πήρε πάνω του αρκετές ενέργειες.
Αναμένουν ότι και ο Νταμπό ο οποίος πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ και ο Γιάνκα που πέτυχε το δεύτερο θα πάρουν ψυχολογία για ακόμα περισσότερα στην συνέχεια. Αυτό ήταν το πρώτο που αφορούσε τη μεγάλη νίκη στο ΓΣΠ.
Το δεύτερο είναι οι πολλές τελικές των «γαλάζιων» εκ των οποίων αρκετές πολύ καλές ευκαιρίες. Η ομάδα έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες που έκανε ποτέ σε παιχνίδι μέχρι τώρα στην φετινή σεζόν και μπορεί και αυτό να χαρακτηριστεί βήμα προς τα εμπρός.
Την ίδια στιγμή δεν άφησε μια ομάδα που κάνει αρκετές τελικές με όπλο της να χτυπά στην κόντρα να την απειλήσει. Αν εξαιρέσουμε την φάση του Γουίλσον στο α’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν έκανε άλλη κλασική ευκαιρία.
Όλα αυτά συνέθεσαν ίσως την καλύτερη φετινή παρουσία του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα και γίνεται ακόμα πιο σημαντική η νίκη από την στιγμή που ήρθε εκτός Τσιρείου. Ήταν η πρώτη φετινή νίκη μακριά από την έδρα του, μια νίκη επιβλητική μιας και η ομάδα του Τσόρνιγκερ κυριάρχησε κατά κράτος του αντιπάλου.
Μια νίκη που φέρνει την ομάδα εκ νέου στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μια νίκη που… χτίζει ένα νέο σερί και επαναφέρει για τα καλά την καλή ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια.

Χρίστος Χρίστου