Αν δεν μιλήσουμε με αριθμούς, οποιαδήποτε «θεωρία» και να γίνει, στο πώς θα πρέπει να λύσει τα θέματα που ταλανίζουν την Ανόρθωση, δεν έχει αξία. Είτε παίξει ο Ρισβάνης, είτε ο Αραγιούρι, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος, εάν δεν μπορέσει να διορθώσει τη συνολική της ανασταλτική λειτουργία και να ελαχιστοποιήσει τα ατομικά λάθη, δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει.
Η Ανόρθωση έχει δώσει φέτος, συμπεριλαμβανομένου και του Σούπερ Καπ, 16 αγώνες. Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε μόλις δύο εξ’ αυτών: με την Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ (0-0) και με την Ομόνοια στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (0-1). Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η εστία της παραβιάστηκε.
Στους 14 υπόλοιπους αγώνες λοιπόν, έχει δεχθεί 25 (!) γκολ. Στατιστικό που καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Η ευκολία με την οποία δέχεται σχεδόν δύο γκολ η βαρωσιώτικη ομάδα ανά παιχνίδι, δεν έχει προηγούμενο. Ενδεικτικό το γεγονός πως στον όμιλο του Europa Conference League, έχει την χειρότερη άμυνα με 8 γκολ παθητικό. Η επίθεση δεν θα… καλύπτει πάντα τα λάθη στην άμυνα, γι’ αυτό και η ανάγκη για βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.
Και σε συνέχεια των δηλώσεων του Τιμούρ Κετσπάγια, δεν μπορεί να «ζήσει» μέχρι τον Ιανουάριο με αυτόν τον τρόπο. Διότι αν συνεχίσει έτσι θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί, μέχρι να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις…

Κύπρος Εγγλέζος