Η διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι αυτό ωστόσο που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση μίας αποτυχίας. Αυτό δηλαδή που καλείται να πράξει η ΑΕΚ, μετά την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.
Για να ‘μαι ειλικρινής, δεν έχω καμία αμφιβολία πως στην ομάδα της Λάρνακας θα διαχειριστούν σωστά αυτό το αποτέλεσμα κι αυτή τη… βεβαιότητα, ας μου επιτραπεί να το θέσω μ’ αυτόν τον τρόπο, τη δημιουργεί οι αντιδράσεις του ιδίου του προπονητή της σε κάθε προηγούμενη… επιτυχία.
Ο Νταβίντ Καταλά δεν έπαψε ποτέ να τονίζει πως η ομάδα του δεν έχει πετύχει ακόμη απολύτως τίποτα, πως χρειάζεται πολλή δουλειά, πως μπορεί να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Πάντοτε κρατούσε χαμηλούς τόνους, ακόμη και μετά από μεγάλες νίκες όπως επί της Ομόνοιας, του Απόλλωνα ή της Ανόρθωσης.
Ποτέ δεν θέλησε να μιλήσει για πρωτάθλημα. Κράτησε πάντοτε μία μετριοπαθή στάση, με σωστή προσέγγιση της κατάστασης που βρισκόταν η ομάδα του έπειτα από κάθε αποτέλεσμα. Όπως λοιπόν αντιμετώπιζε ψύχραιμα την κάθε προηγούμενη επιτυχία, είμαι βέβαιος ότι με αυτή την προσέγγιση θα αντιμετωπίσει (και) την πρώτη αποτυχία στο πρωτάθλημα.
Αποτυχίες θα έρθουν κι άλλες –δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προκύψουν κι άλλες ήττες. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ομάδα να συνεχίσει το δρόμο που χάραξε και δεν παρέκκλινε από αυτόν, ούτε στις νίκες αλλά ούτε και στις αποτυχίες.
Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της στα δύο τελευταία παιχνίδια με Εθνικό και Άρη. Έβγαλε προβλήματα, δεν ήταν το ίδιο καλή σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού της και στην αγωνιστική φιλοσοφία που την διέπει.
Είναι λοιπόν ευκαιρία στη διάρκεια της διακοπής, να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες που παρουσίασε και να παρουσιαστεί πιο έτοιμη κι ασφαλώς βελτιωμένη με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, που θα την βρει να υποδέχεται το ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα»…

Ανδρέας Βεντούρης