Τέσσερεις σερί νίκες μετράει ο Απόλλωνας, κάτι που πέτυχε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και στο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα πάει για την… πέμπτη.
Θα πάμε πίσω ένα χρόνο και κάτι, για να βρούμε πότε πέτυχε ξανά κάτι τέτοιο η ομάδα της Λεμεσού. Ήταν συγκεκριμένα στην αρχή του περσινού πρωταθλήματος, όταν μάλιστα τότε δεν κατέγραψε πέντε σερί νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά… μισή ντουζίνα!
Από τη 2η αγωνιστική μέχρι και την 8η (απ’ τον Σεπτέμβριο ως τον Οκτώβριο του ‘20) κατάφερε να καταγράψει μόνο νίκες κι εξαιρείται το ματς της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ομόνοια, το οποίο είχε αναβληθεί και διεξήχθη στις 13 Ιανουαρίου του 2021 (0-0).
Σε εκείνη λοιπόν τη… σειρά, ο Απόλλων είχε νικήσει διαδοχικά τον Ερμή εκτός έδρας με 6-0, την Πάφος FC εντός με 1-0, την Ανόρθωση στο «ΠΑΠ» με 3-1, τον Εθνικό στο Τσίρειο με 2-1, τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο με 1-0 και τη Νέα Σαλαμίνα στη Λεμεσό με 3-0…
Ουδείς σκέφτεται ασφαλώς το τι συνέβη πέρυσι. Σημασία δεν έχει το τότε, αλλά το τώρα. Με «διπλό» ο Απόλλωνας θα κλείσει τον πρώτο γύρο της α’ φάσης του πρωταθλήματος βρισκόμενος στην κορυφή της βαθμολογίας κι αυτό είναι το βασικό ζητούμενο: η δημιουργία των καλύτερων δυνατών προοπτικών, ενόψει της έναρξης του δευτέρου γύρου…

Ανδρέας Βεντούρης