Πλησιάζει τους τρεις μήνες, η αποχή του Γιάννη Κούσουλου από τα γήπεδα. Έπαιξε για τελευταία φορά στις 20 Ιουλίου στον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ομόνοια και από τότε είναι στο ιατρικό δελτίο των «πρασίνων».
Θελήσαμε να μάθουμε κάποιες πληροφορίες, για το τι ακριβώς συμβαίνει με το διεθνή άσο των «πρασίνων».
Παρόλο ότι μας εκφράστηκε μία πιο αισιόδοξη νότα, ότι δηλαδή εδώ και λίγες μέρες αισθάνεται καλύτερα και πιο σωστά, δεν εμφανίζεται ο πόνος στο πρόβλημα, εντούτοις και πάλι δεν γίνεται πρόβλεψη πότε θα τεθεί στη διάθεση του Χένινγκ Μπεργκ.
Η ιατρική διάγνωση για τον τραυματισμό του, λέει ότι υποφέρει από ωστικό οίδημα. Μία πάθηση, η οποία προκύπτει σε αθλητή-ποδοσφαιριστή είτε από τραυματισμό, είτε από φόρτωση-καταπόνηση η οποία προκύπτει από κούραση.
Η επιστημονική ανάλυση για την εν λόγω πάθηση λέει ανάμεσα σε άλλα και τα ακόλουθα.
«Το οστικό οίδημα εμφανίζεται με πόνο στα κάτω άκρα και κυρίως στο ισχίο, γόνατο, αστράγαλο και άκρο πόδι. Ο ασθενής μπορεί να είναι ασυμπτωματικός σε κάποιες περιπτώσεις και να διαγνωστεί μόνο με μαγνητική τομογραφία (MRI). Όταν όμως υπάρχουν συμπτώματα ο πάσχων αναφέρει πόνο αιφνίδιο πόνο μέτριο ή έντονο που σταδιακά αυξάνεται και επηρεάζει και την λειτουργικότητα του ατόμου όπου δυσκολεύεται στη βάδιση και γενικά στην φόρτιση του μέλους».
Κάποια από αυτά τα συμπτώματα, παρουσιάστηκαν στην περίπτωση του Κούσουλου με αποκορύφωμα τον αιφνίδιο πόνο που φεύγει αλλά επανέρχεται.
Αυτή είναι η αλήθεια για τον Κούσουλο, ο οποίος κάνει μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει και φαίνεται τον τελευταίο καιρό, να μην αντιμετωπίζει, συχνά τον πόνο, γεγονός που του επιτρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Είναι όμως και πάλι, μακριά από την επιστροφή του στα γήπεδα. Αποφεύγεται όπως γράψαμε η όποια εκτίμηση και γενικότερα αντιμετωπίζεται πολύ προσεχτικά η περίπτωση του διεθνή άσου.
Έχει μεγάλη σημασία, να επιστρέψει απαλλαγμένος πλήρως από το πρόβλημα και αυτό είναι το μέλημα, τόσο του ιδίου, όσο και της ιατρικής ομάδας αλλά και γενικότερα της Ομόνοιας.