Οι περισσότεροι στέκονται στα αστέρια που έχουν μαζευτεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (Χριστοδουλόπουλος, Λάφερτι, Ουάρντα κτλ.), αλλά το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ το έκρινε ένας… ανιτστάρ.

Μπορεί στο τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι να κυριαρχεί η διαιτητολαγνεία, αλλά υπήρχαν πρωταγωνιστές και εντός του αγωνιστικού χώρου. Και ο μεγαλύτερος όλων ο Κωστάκης Αρτυματάς. Στα 28 του χρόνια πλέον, ο Κύπριος μέσος διάγει την καλύτερη ίσως φάση της καριέρας του. Και δεν είναι τυχαίο ότι τη διάγει δίπλα στον Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Γεωργιανός τεχνικός ήταν αυτός που τον ανέδειξε στο ΑΠΟΕΛ, με τον Γεωργιανό τεχνικό στον πάγκο της Ανόρθωσης έχει αναγεννηθεί. Ο Αρτυματάς δεν έκρυψε ποτέ πόσο σημαντικό θεωρεί τον Κετσπάγια στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του και φροντίζει να του την ανταποδίδει στο γήπεδο.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι και μάλιστα απέναντι στην ομάδα που δεν τον πίστεψε, με τον Αρτυματά να μένει στο περιθώριο μετά την αποχώρηση του Κετσπάγια από τους «γαλαζοκίτρινους». Το γκολ δεν είναι η ειδικότητά του, αλλά έχει φτάσει τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα και αν πετύχει ακόμη ένα, θα κάνει ρεκόρ καριέρας.

Ειρήνη Σπυροπούλου