Την Ομόνοια 29Μ υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (24/10, 15:30) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας στο ΓΣΖ η Ομόνοια Αραδίππου.

Τα «περιστέρια» δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς στη σεζόν 2021-22 καθώς μετρούν μόλις μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, βρισκόμενοι στην 15η και πρότελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας σε συνδυασμό με τη βαθμολογική της συγκομιδή ήταν αυτά που ανάγκασαν και τη διοίκηση της να αποδεσμεύσει τον Ελλαδίτη προπονητή, Σπύρο Μπαξεβάνο.

Έτσι στον σημερινό αγώνα με τους «πράσινους» στον πάγκο εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού τεχνικού βρίσκεται ο 55χρονος Βούλγαρος, Βαλεντίν Ιγνάτοβ. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται για χρόνια στην Κύπρο, με την πρώτη του παρουσία στο νησί να χρονολογείται την περίοδο 1995-96 για λογαριασμό της Ανόρθωσης ως ποδοσφαιριστής.

Υπηρεσιακός προπονητής ο Ιγνάτοβ

Τότε, λίγες εβδομάδες πριν, ο Κίκης Κωνσταντίνου έβλεπε τους καρπούς των κόπων του να τελεσφορούν με την Ανόρθωση να κατακτά το πρωτάθλημα της σεζόν 1994-95 για πρώτη φορά στην προσφυγιά μετά από τη σεζόν 1962-63. Ακολούθως η Ανόρθωση κατέγραψε μια «χρυσή» δεκαετία επιτυχιών.

Η εμπειρία του σε βουλγαρικούς, πορτογαλικούς και ελληνικούς συλλόγους αναμένεται ότι θα βοηθη΄σει την Ομόνοια να… αναπνεύσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπως και η παρουσία του στο τμήμα ακαδημιών της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Αυτά για την ιστορία.

Σε ό,τι αφορά στην ονοματολογία, πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται και γράφονται, ωστόσο καθαρά για λόγους δεοντολογίας από την πλευρά μας δεν θεωρήσαμε σωστό να προβούμε σε οποιανδήποτε δημοσίευση για τις επαφές που έχουν γίνει και πιθανόν να δημιουργούσε πρόβλημα στην όλη διαδικασία εξεύρεσης νέου προπονητή.

Οι δικές μας πληροφορίες, αναφέρουν ότι ήδη η διοίκηση της Ομόνοιας Αραδίππου έχει έρθει σε συζητήσεις με κάποιους προπονητές. Το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει ανακοίνωση πριν το τέλος του Οκτώβρη, έτσι ώστε να υπάρξει και ο κατάλληλος χρόνος για μελέτη και ανασύνταξη του ρόστερ, ενόψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Β’ Κατηγορία, αλλά και ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Για την ώρα προέχει ο αγώνας με την Ομόνοια 29Μ και η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα…

Τάσος Θεοδώρου