Ο Καρλίτος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Ιωνικού με 4-1 μετά το χατ τρικ που σημείωσε. Οπότε ήταν λογικό να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Ο Ισπανός φορ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και κατά την αποχώρηση του από τη Λεωφόρο τονίζοντας η αλλαγμένη εικόνα που δείχνει φέτος οφείλεται σε κάποιες αποφάσεις που πήρε το καλοκαίρι αλλά και στην αλλαγή του αγωνιστικού στυλ του Παναθηναϊκού και της φιλοσοφίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Αισθάνομαι καλά, είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που επιτελεί η ομάδα καθώς και με την προσωπική μου δουλειά. Αυτός ήταν ένας αγώνας, πρέπει να συνεχίσουμε και βεβαίως όταν είσαι χαρούμενος, δουλεύεις καλύτερα».
Ο κόσμος τον αποθέωσε όταν έγινε αλλαγή, ίσως είναι η πρώτη φορά, γιατί πέρσι δεν τον βοήθησαν και οι εμφανίσεις του. Πως το σχολιάζει;
«Μου αρέσει να βλέπω τους φιλάθλους να χειροκροτούν όχι εμένα αλλά τον οποιονδήποτε παίκτη που προσπαθεί να τα δώσει όλα στον αγωνιστικό χώρο».
Πόσο δύσκολη ήταν η σκληρή δουλειά που έκανε το καλοκαίρι και η προσωπική μεταμόρφωση; Τι αφορά; Θέλει να αποδείξει κάτι;
«Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή ούτε θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να σχολιάσω το ερώτημα σας. Αυτό που είναι σαφές είναι πως πέρυσι δεν ήταν καλή χρονιά προσωπικά. Πήρα αποφάσεις, για μένα τον ίδιο, και αυτές οι αποφάσεις με έφεραν σε αυτό που βλέπεται σήμερα».
Μήπως παίζει ρόλο και το στυλ με το οποίο παίζει η ομάδα με τον Γιοβάνοβιτς;
«Είναι σαφές ότι η σκέψη και του προπονητή και του υπόλοιπου τιμ, η φιλοσοφία επίσης μου έρχονται καλά. Το να παίξουμε έτσι το ποδόσφαιρο είναι αυτό που ξέρω καλύτερα να κάνω και με βοηθάει. Αυτό το στυλ και του είδος ο τρόπος με βοηθάει».
Η κερκίδα ζήτησε πρωτάθλημα είναι εφικτός αυτός ο στόχος ή είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο;
«Ας δούμε τον επόμενο αγώνα, είναι ο πιο σημαντικός».
Τι βλέπει για το ματς με τον Αστέρα;
«Μόλις τώρα τελείωσα έναν αγώνα, δεν μπορώ να σκέφτομαι απευθείας τον επόμενο».