Σαφώς και δεν δικαιούται να πανηγυρίσει κανένας, επειδή στο τέλος απέφυγε την ήττα. Ούτε είναι ικανοποιητικός ο ένας βαθμός, λόγω του ότι έχει να καλύψει το μεγάλο χαμένο έδαφος.
Θα λέγαμε μάλιστα, ότι η ομάδα του Σωφρόνη…κλώτσησε την ευκαιρία να κάνει άλμα στη βαθμολογία, λόγω του ότι ήταν μπροστά στο σκορ, ήταν εμφανώς καλύτερη από τη Δόξα για ένα ημίωρο (βλέπε το πρώτο) και από ατομικά ( για άλλη μία φορά) λάθη αναγκάστηκε να τρέχει για να αποφύγει το χειρότερο αποτέλεσμα.
Μέχρι το 30’ είδαμε το καλύτερο φετινό ΑΠΟΕΛ. Μπροστά σε μία θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του που έδωσαν βροντερό παρών, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και κυριάρχησε.
Ήρθε όμως η φάση του πέναλτι (αμφισβητείται έντονα) για να χαλάσει η εικόνα της ομάδας, ενώ ήρθε στη συνέχεια το 2ο γκολ της Δόξας από καθαρή αδυναμία του Βινίσιους να μαρκάρει τον αντίπαλο-σκόρερ και με τον Σκουφέτ να δέχεται γκολ από την κλειστή του γωνία και να φέρει επίσης μεγάλη ευθύνη.
Στην επανάληψη, και ειδικά μετά το 60’ το ΑΠΟΕΛ με πολλές φυσικές δυνάμεις (κάτι που είναι ενθαρρυντικό) άσκησε έντονη πίεση.
Ήταν όμως ευδιάκριτη, η αδυναμία να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι ενδεικτικό, ότι απείλησε τη Δόξα μόνο στην κεφαλιά του Σάβιτς στο 75’ αφού όμως στο 63’ σκόραρε με τον Σόουζα, αλλά για ελάχιστα χιλιοστά δεν μέτρησε.
Ο Σωφρόνης, δεν είχε ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο, συνεπεία των πολλών απουσιών.
Ήταν ενδεικτική η πρώτη αλλαγή που έκανε. Βγάζει το Θεοδώρου και βάζει τον Ντιαβαρά, ο οποίος ήρθε, απλά για να συμπληρώσει το ρόστερ και βρέθηκε να είναι η πρώτη αλλαγή για να γυρίσει η ομάδα του ένα ματς.
Η ισοφάριση ήρθε φυσιολογικά, λόγω της καθαρής υπεροχής. Και το ΑΠΟΕΛ πήρε το λιγότερο που άξιζε σύμφωνα με την αγωνιστική του παρουσία.
Τι κρατά από τον αγώνα;
Την πολύ καλή απόδοση μέχρι το 30’ την πολύ μεγάλη προσπάθεια στο τελευταίο ημίωρο και ασφαλώς ότι οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν ξανά το πάθος τους στον αγώνα.
Τι ξεχνά από τον αγώνα;
Την απόδοση μετά την ισοφάριση της Δόξας που δεν ήταν καλή. Την αδυναμία να μαρκάρουν ένα παίκτη όπως τον Μπαλντέ και σίγουρα το εύκολο γκολ που πέτυχε η αντίπαλη ομάδα όταν έγινε το 2-1.
Τα παράπονα για τη διαιτησία
Η απόφαση του διαιτητή να υποδείξει το πέναλτι με 2-3 δευτερόλεπτα καθυστέρηση σε μία φάση που δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη.
Ήταν η στιγμή που ουσιαστικά, άλλαξε το σκηνικό του αγώνα και…έβαλε την αντίπαλη ομάδα στον αγώνα, ενώ προηγουμένως είχε παθητική παρουσία.
Τα…τρία κολλητά ντέρμπι
Το ΑΠΟΕΛ πήρε 7 βαθμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες με Εθνικό-Άρη-Δόξα. Αν δεν είχε τις αποτυχίες προηγουμένως, θα ήταν καλός απολογισμός. Τώρα όμως δεν είναι. Πάει να δώσει τρία…κολλητά ντέρμπι με ΑΕΛΑΕΚΟμόνοια και για να αλλάξει την μοίρα του θα πρέπει να πάρει τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή.
«Φωνάζουν» οι απουσίες
Θα ήταν πολύ διαφορετική έκβαση του αγώνα στο Μακάρειο, αν είχε έστω μερικούς από τους απόντες ο Σωφρόνης. Είναι ευδιάκριτες οι απουσίες κάποιων παικτών και επιβάλλεται στον επόμενο αγώνα με την ΑΕΛ, να προκύψουν επιστροφές.
Ένας αγώνας που προηγείται της διακοπής στο πρωτάθλημα και αν καταφέρει το ΑΠΟΕΛ να νικήσει, τότε ενδεχομένως να καλύψει τις απώλειες στο Μακάρειο και στη συνέχεια αν…γεμίσει το ρόστερ του, θα έχει και καλύτερη προοπτική.

Μιχάλης Παπαγεωργίου