Με πρωινή προπόνηση συνεχίζει την προετοιμασία της η Ανόρθωση εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Ο Τιμούρ Κετσπάγια περιμένει και τους Λόρια και Αραγιούρι να επιστρέψουν στην Κύπρο και να ενσωματωθούν στην αποστολή, έτσι ώστε να αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι της Κυριακής.
Ένα δύσκολο παιχνίδι, δεύτερο σερί ντέρμπι αφού προηγήθηκε αυτό με το ΑΠΟΕΛ, στο οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε η βαρωσιώτικη ομάδα να συνεχίσει νικηφόρα και να κλείσει την απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες.
Εκτός έδρας όμως, δεν παρουσιάζει το αγωνιστικό πρόσωπο που βγάζει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και αυτό φαίνεται και εκ των αποτελεσμάτων.
Φέτος, η Ανόρθωση σε πέντε επίσημα μακριά από την έδρα της σε Κύπρο και Ευρώπη, μετράει τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία (3-0 με Ραπίντ, 0-0 με Μπερ Σεβά, 2-0 με Δόξα, 3-2 με Άρη, 2-0 με Γάνδη) ενώ αν συνυπολογίσουμε και το παιχνίδι του Σούπερ Καπ όπου εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Ομόνοια, έχει να πανηγυρίσει νίκη εκτός έδρας… από τα πέρσι. 
Συγκεκριμένα, το τελευταίο «διπλό» για την Ανόρθωση, ήταν στις 5 Μαΐου για τα πλέι οφ. Νίκη στο Τσίρειο, κόντρα στην ΑΕΛ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι με σκόρερ τους Αμπαρτζουμιάν και Κορρέα. Αν αυτό αποτελεί… σύμπτωση για να «σπάσει» το ρόδι την ερχόμενη Κυριακή, θα το μάθουμε οσονούπω.

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Κύπρος Εγγλέζος