Στο «χορό» της διεκδίκησης ανάληψης της ευθύνης διοργάνωσης σημαντικού διεθνές πρωταθλήματος τζούντο, μπήκε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο (ΠΟΤ)! Στόχος της ομοσπονδίας μας είναι να δοθεί στην Κύπρο η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τζούντο Νέων/Εφήβων του 2023!

Αν τα καταφέρει η ΠΟΤ και πάρει το χρίσμα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση του Ολυμπιακού αθλήματος του τζούντο που θα έχει διεξαχθεί στην Κύπρο! Πρόθεση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο είναι όπως φιλοξενηθεί στη Λεμεσό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο του 2023.

Τη διοργάνωση του 2023 διεκδικούν και άλλες χώρες, με τον φάκελο της κυπριακής υποψηφιότητας να έχει ήδη κατατεθεί, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η πιθανή φιλοξενία στην Κύπρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων/Εφήβων του 2023 θα φέρει στο νησί μας αθλητές από πάνω από σαράντα χώρες. Υπολογίζεται να συμμετάσχουν 700 αθλητές και συνολικά 1000 άτομα (μαζί με συνοδούς, προπονητές κ.α.) να διαμένουν στην Κύπρο για διάστημα μίας εβδομάδας περίπου.

Για την ΠΟΤ, θα είναι η 2η φορά στην ιστορία της που θα αναλάβει αυτή τη διοργάνωση, με την προηγούμενη να ήταν το 2000, με πόλη διεξαγωγής τη Λευκωσία. Ασφαλώς, τότε η διοργάνωση ήταν πολύ πιο μικρή σε μέγεθος απ΄ ότι σήμερα.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Σώτος Τρικωμίτης δήλωσε: «Αποφασίσαμε ως ομοσπονδία να διεκδικήσουμε τη διοργάνωση, για μια σειρά από λόγους, αφού κρίνουμε πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια από το κόστος σε χρήματα και εργατοώρες. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία για περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος του τζούντο στην Κύπρο, να ενδυναμώσουμε την ομοσπονδία μας στο διεθνή σκηνικό και να δώσουμε την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό αθλητών μας να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ετοιμάσαμε έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, που θα πείσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να επιλέξει την Κύπρο ως διοργανώτρια του πρωταθλήματος του 2023!».