Ακούγεται παράξενο να βγαίνει μία ομάδα πιο δυνατή μετά από μία ήττα, αλλά αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της ΑΕΛ, η οποία αποχώρησε από το ντέρμπι με τον Απόλλωνα με έντονα παράπονα από τη διαιτησία.

Παράπονα που εξέφρασε ο Ντούσαν Κέρκεζ με τρόπο που μαρτυρά την οργή του. Ο συνήθως πράος και ήρεμος Βόσνιος τεχνικός ήταν χείμαρρος στη συνέντευξη Τύπου και το ξέσπασμά του είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην ΑΕΛ. Την ίδια οργή ένιωθαν οι παίκτες, οι φίλαθλοι και ο Ανδρέας Σοφοκλέους με την υπόλοιπη διοίκηση, καθώς θεωρούν ότι οι αποφάσεις των ρεφ διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ δεν μπορεί να αλλάξει την έκβαση του ντέρμπι με τον Απόλλωνα, δείχνει, όμως, αποφασισμένη να αποτρέψει ανάλογη αντιμετώπιση στα επόμενα παιχνίδια.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως υπήρξε άκρως ανταγωνιστική και στα 50 λεπτά που αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Κεραυνού. Ακόμη και με δέκα παίκτες, έδειχνε ικανή να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το ντέρμπι. Δεν συνέβη αυτό εν τέλει, αλλά η ΑΕΛ βγαίνει πιο δυνατή από το παιχνίδι. Γιατί η οργή που νιώθει μπορεί να την πεισμώσει και να εμφανιστεί ακόμη καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια.

Έδειξε, άλλωστε, και στο ντέρμπι αυτό, παρά την ήττα, πως έχει την ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος και δεν πτοείται από το αποτέλεσμα αυτό. Μάλλον πεισμώνει περισσότερο, παρά πτοείται…

Ειρήνη Σπυροπούλου