Ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το ντέρμπι της Παρασκευής με την ΑΕΚ στο Τσίρειο, για την πορεία της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε επίσης για την επικοινωνία που είχε με τον προπονητή της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στα δύο σωματεία και έστειλε τα μηνύματά του για τα φαινόμενα βίας ανάμεσα στους οπαδούς των Λεμεσιανών «αιωνίων».
Για την ΑΕΚ είπε αρχικά: «Δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα, που την τελευταία δεκαετία διεκδίκησε τίτλους. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας μπροστά σε χιλιάδες κόσμο και αυτή τη φορά, άρα θα έχουμε ώθηση σε συνδυασμό με την καλή ψυχολογία για να φτάσουμε στο ζητούμενο που είναι η νίκη. Είναι ένα παιχνίδι που δίνει μόλις τρεις βαθμούς. Δεν είναι ντέρμπι κορυφής. Το σημαντικό κίνητρο είναι η νίκη. Σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα και τίποτα άλλο. Δεν σκεφτόμαστε ενδεχόμενες θετικές προεκτάσεις. Σεβασμός στον αντίπαλο, κρατάμε μικρό καλάθι και παραμένουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι»
«Όλοι θα παίξουν με όλους σε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα 12 ομάδων. Είναι πολλά και δύσκολα τα παιχνίδια. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε και να προσθέτουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας και δεν αποπροσανατολιζόμαστε από την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πρέπει να προσθέσουμε εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν ανταγωνιστικό τον Απόλλωνα και να δούμε αυτά που μπορούν να μας βοηθήσουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Για τα αγωνιστικά είπε: «Κανένας στο απουσιολόγιο. Ακολουθούν όλοι κανονικό πρόγραμμα. Ποιους θα επιλέξει ο προπονητής ως εκατό τοις εκατό έτοιμους, θα τους δούμε σήμερα. Όσοι χρειάζονται ακόμη λίγο χρόνο για να είναι απολύτως έτοιμοι, θα καταφέρουν να είναι σε πλήρη ετοιμότητα στη διακοπή του πρωταθλήματος μετά από την ΑΕΚ. Σε συνεννόηση με τον Δρ. Κακαβελάκη, έναν εξαιρετικό επιστήμονα που είναι συνεχώς δίπλα μας και το τεχνικό επιτελείο, αξιολογήθηκε συνεχώς και σωστά η κατάσταση των παικτών που είχαν προβλήματα τραυματισμού. Αντιλαμβάνεστε είχαμε ένδεκα παίκτες εκτός με τη Ζίλινα. Το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Ελπίζουμε να μην προκύψει οτιδήποτε για να μπορεί ο κ. Τσόρνιγκερ να επιλέγει τους πιο έτοιμους».
Για τον Ντιγκινί: «Στα θετικά είναι ότι και ο Νικολά Ντιγκινί ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Ποδοσφαιριστής που είναι από τους καλύτερους στον Απόλλωνα και ευελπιστούμε με την επιστροφή του να συνεχίσει από εκεί που έμεινε πέρσι. Είναι πολύ θετικό για μας που από τώρα δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση».
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την επίσημη ΑΕΛ. Σαφέστατα αυτά δεν τιμούν κανέναν. Να ευχηθούμε στην οικογένεια του νεαρού που νοσηλεύεται και στον ίδιο περαστικά. Είναι διαφορετικό να κοντράρεσαι σε συζητήσεις πριν από τα παιχνίδια για να περνάς ωραία και διαφορετικό να σκοτώνεσαι για το ποδόσφαιρο. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα και ευχόμαστε ο νεαρός να είναι το τελευταίο θύμα. Ελπίζουμε αυτοί που πρέπει, να παίρνουν τα μηνύματα. Ο κίνδυνος και το λάθος μια φορά γίνονται. Δεν μπορείς να εκτιμήσεις σωστά. Αλίμονο άμα φτάσουμε σε σημείο να έχουμε κάποιον νεκρό. Να κλείσουμε το ποδόσφαιρο..».
Για το θέμα σιαιτησίας: «Όσον αφορά στο VAR από τη στιγμή που δεν υπάρχει προκατάληψη, γίνονται πιο δεκτά τα λάθη τους, είτε είναι υπέρ μας, είτε σε βάρος μας. Έχουμε παιχνίδι αύριο, να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό και να μείνουμε εκεί».
Για την επικοινωνία που είχε με τον Ντούσαν Κέρκεζ, κατέληξε: «Έχω μία μακροχρόνια σχέση με τον Ντούσαν. Ό,τι συνέβη… συνέβη. Κι ο ίδιος γελούσε την επόμενη ημέρα για να καταλάβετε. Υπάρχει σεβασμός και άριστες σχέσεις με την ΑΕΛ. Οποιαδήποτε αντιδικία προκύψει δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σαφέστατα ο καθένας θέλει να κερδίζει η ομάδα του, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε μακροχρόνια άριστη φιλική σχέση, το τι θα ειπωθεί είναι της στιγμής και δεν πρέπει ο κόσμος να παίρνει τοις μετρητοίς οποιαδήποτε αντίδραση εν βρασμώ ψυχής. Και λόγω του γηπέδου οι σχέσεις είναι πολύ πιο βελτιωμένες. Μιλάμε καθημερινώς με ανθρώπους της ΑΕΛ».