Ένα ζήτημα των τελευταίων ωρών, με την αδειοδότηση χρήσης της βόρειας κερκίδας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», έχει σημάνει συναγερμό για τους ΑΠΟΕΛίστες που έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Η βαρωσιώτικη ομάδα, έχει αποστείλει αίτηση στην Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων από το βράδυ της Τετάρτης για να εγκρίνει τα έργα συντήρησης τα οποία ολοκληρώθηκαν στην βόρεια κερκίδα, όμως ακόμη δεν έχει γίνει η έγκριση διότι πρέπει να υπάρξει επιθεώρησή τους από ειδικούς μηχανικούς της Αρχής. Για αυτό, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Γιώργο Καρά, να μας μιλήσει και να μας ξεκαθαρίσει τα δεδομένα:
«Μας έχει έρθει μία αίτηση χθες βράδυ στα γραφεία, για την έγκριση της βόρειας εξέδρας του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Τίθεται όμως το ερώτημα αν προλαβαίνουμε να εξετάσουμε και να εγκρίνουμε τα έργα. Θα προσπαθήσουμε να προλάβουμε», το αρχικό του σχόλιο.
Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί η βόρεια κερκίδα: «Ναι υπάρχει. Η αίτηση ήρθε χθες το βράδυ. Με πληροφόρησαν από τα γραφεία ότι έχει έρθει η αίτηση. Υπάρχει όμως επιτροπή που πρέπει να εξετάσει την αίτηση. Είναι και οι μηχανικοί που πρέπει να εξετάσουν τα έργα και να δώσουν τις εγκρίσεις. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, παρά το ότι ακολουθεί η 1η Οκτωβρίου, που δεν είναι εργάσιμος ημέρα. Πάντα ήταν προσπάθειά μας, εφόσον είναι όλα σωστά να αδειοδοτούνται τα γήπεδα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Να συνεδριάσουμε για να πάρουμε την απόφαση και να δώσουμε την έγκριση, είναι το πιο εύκολο. Δεν είναι όμως αστεία αυτά τα πράγματα. Πρέπει να ελεγχτούν τα έργα από τους μηχανικούς. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το «οκ» αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα προλάβουμε».
Για το πότε θα οριστικοποιηθεί το θέμα: «Αν τα καταφέρουμε να κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν, πιθανώς εντός της Παρασκευής. Θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια, όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν. Αντιλαμβάνομαι ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια από τις ομάδες και τις διοικήσεις τους και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Γιατί βλέπουμε ότι φτιάχνονται τα γήπεδα και βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει όμως να προλάβουμε και εμείς, ίσως γνωρίζουμε περισσότερα μέχρι το απόγευμα».

Κύπρος Εγγλέζος