Την καλύτερή της εμφάνιση υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα είναι δυνατό να πέτυχε η Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, με αντίπαλο την Τότεναμ, με τους «κανονιέρηδες» να σκοράρουν τρία γκολ σε 34 λεπτά, να «διαλύουν» κάθε τακτική προσέγγιση της αναμέτρησης από το Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, και να επιχειρούν στο δεύτερο μέρος να διατηρήσουν το σκορ, δίχως να διακατέχονται από κάποια διάθεση εντυπωσιασμού,

Το 3-0 υπέρ τους έμοιαζε άλλωστε εξαιρετικό, και στόχος του Μικέλ Αρτέτα αποτελούσε η διατήρησή του στο έπακρο, μιας και αν η Άρσεναλ επικρατούσε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, θα προσπερνούσε την μισητή αντίπαλό της στον βαθμολογικό πίνακα, για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2020!

Έτσι και έγινε. Το γκολ του Σον δεν επηρέασε επί της ουσίας την κατάσταση, το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων διατηρήθηκε μέχρι τέλους, και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Άρσεναλ πάνω από την Τότεναμ στην βαθμολογία.

Δέκα μήνες πέρασαν άλλωστε από την τελευταία φορά. Και όχι μόνο. Πριν από 16 ημέρες ο Νούνο Εσπιρίτο αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής για τον εναρκτήριο μήνα της Premier League, ενώ οι «κανονιέρηδες» βρίσκονταν στην τελευταία θέση.

Πλέον, η Τότεναμ μετρά τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ η Άρσεναλ τέσσερις συνεχόμενες σε όλες τις διοργανώσεις, με μόλις ένα γκολ παθητικό. Ένα βλέμμα στον βαθμολογικό πίνακα αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα για τον Μικέλ Αρτέτα…