Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν αρκετά, μέχρι να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ.
Έκανε μεν ένα εξαιρετικό α΄ημίχρονο, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 80  για να σκοράρει και μάλιστα με ένα ποδοσφαιριστή που χρίστηκε επιθετικός από τον Σωφρόνη για λόγους ανάγκης του αγώνα.
Πριν σκοράρει όμως η ομάδα του Σωφρόνη, είδε τον Μάγκλιτσα να μην μπορεί ούτε από το σημείο του πέναλτι να σκοράρει στο 36΄και είδε επίσης τον Οκριασβίλι να φεύγει για τα αποδυτήρια στο 76΄ με 2η κίτρινη (κόκκινη), όπως είδε την αντίπαλο του την ΠΑΕΕΚ να μένει με 10 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο από το 5΄.
Αναμφίβολα, το ΑΠΟΕΛ, εξακολουθεί να έχει πολλά θέματα και πολλές αδυναμίες τις οποίες πρέπει να βελτιώσει, αν θέλει να γίνει ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα.
Θέματα αγωνιστικά, που αφορούν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συνεχίζουν να μην έχουν ουσία και να μην έχουν επίσης καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος τους στο γήπεδο.
Ο Λούκας Σόουζα με το πάθος του, είναι αλήθεια ότι κάνει τη διαφορά σε αυτή την ομάδα και δικαίως αποθεώθηκε από τον κόσμο.


Ενώ ο κόσμος ( περίπου 4.500) θα λέγαμε ότι όχι μόνο δείχνει υπομονή, παρά είναι σταθερά δίπλα στην ομάδα, ακόμα και αν αναγνωρίζει τις αδυναμίες που έχει.
Τι κρατεί το ΑΠΟΕΛ, με το πέρας της 4ης αγωνιστικής; Ότι έχει τρεις βαθμούς, αλλά και ένα προβληματικό συντελεστή τερμάτων 2-8 που απεικονίζει τις αδυναμίες που έχει δείξει στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Πως θα αντιδράσει η ομάδα του Σωφρόνη, στο επόμενο της παιχνίδι με την Ανόρθωση, εκτός έδρας, είναι καθαρά θέμα των ποδοσφαιριστών και του προπονητή.
Το σίγουρο, είναι ότι ο Κύπριος προπονητής, θα κληθεί να διορθώσει πολλά για να έχει τύχη η ομάδα του σε τέτοιο δύσκολο και μάλιστα εκτός έδρας αγώνα.