Η ΑΕΛ ανακοίνωσε την πεντάδα των αρχηγών της για την νέα χρονιά με τους Τεσέϊρα, Σάντος, Μεντόγιεβιτς, Παπαφώτη και Ζτραβκόφσκι να την αποτελούν. Στην πεντάδα αυτή υπάρχει μια ξεχωριστή «μάχη» καθώς βλέπουμε δύο ποδοσφαιριστές με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την γαλαζοκίτρινη φανέλα, ενώ οι Τεσέϊρα και Ζτραβκόφσκι φλερτάρουν να ανέβουν ακόμα ψηλότερα στην κατηγορία ξένοι ποδοσφαιριστές και συμμετοχές με την φανέλα της ΑΕΛ.
Συγκεκριμένα ο Αντρέ Τεσέϊρα είναι στις 116 συμμετοχές, ισοβαθμώντας με τον Βοζίνια στην τέταρτη θέση, ενώ ο Ζτραβκόφσκι είναι στις 102 και βρίσκεται στην 7η θέση της σχετικής λίστας. Αμφότεροι ήρθαν στην ομάδα την περίοδο 2017/18 και συνεχίζουν και φέτος στην ΑΕΛ.
Ο Πορτογάλος θα κυνηγήσει, για φέτος, τον Ουόν, που είναι στην τρίτη θέση και τις 134 συμμετοχές ενώ οριακά αν δεν έχει τραυματισμούς κλπ, ίσως να προλάβει και τον Μάρκο Αϊρόσα που βρίσκεται στις 142 συμμέτοχες.
Από την άλλη ο Σκοπιανός έχει αντικειμενικό στόχο την πέμπτη θέση στην κατηγορία αυτή, να ξεπεράσει τους Εντμάρ (θέλει ακόμα 6 συμμετοχές) και Βοζίνια (θέλει ακόμα 15 συμμετοχές), που βρίσκονται πιο πάνω από αυτόν.

Μιχαήλ Αριστείδου